Volledig scherm
Foto: ANP

Geesteren maakt miljoen vrij voor riool en wegen

GEESTEREN - De ombouw van het riool en het werk aan wegen is de klus in Geesteren die het meeste geld op de investeringslijst van de gemeente Berkelland voor volgend jaar vraagt.

De kosten zijn te dekken uit de rioolrechten. De lijst komt volgende week aan de orde in de begrotingsraad van de gemeente.

De gemeente trekt 670.000 euro uit voor vervanging van de riolering in de Morsweg, de Bleeke, de Pelleweversweg, de Zonnekamp, d'n Goarden en het Rosbach. Bovendien worden deze straten opnieuw ingericht. Daarvoor heeft Berkelland 420.000 euro beschikbaar.

  1. Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Meer lawaai op het spoor in de Achterhoek

    Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat is van plan om toe te staan dat treinen op het spoortraject tussen Zutphen en Lichtenvoorde meer geluid mogen produceren. Langs een groot deel van dat traject van ongeveer 32 kilometer is sinds vorig jaar sprake van overschrijding van de geluidsnormen, heeft Prorail geconstateerd. Op verzoek van de spoorbeheerder wordt daarom nu voorgesteld om de geluidproductieplafonds op veel meetpunten te verhogen, waardoor het lawaai alsnog is toegestaan.

Achterhoek