Volledig scherm
Hambroekplas in Borculo. Bron: Leisurelands © Leisurelands

Hambroekplas in Borculo moet 'volwaardig' recreatiepark worden

Een zonnepark, een vakantiepark en volwaardig recreatiepark. Dat soort ideeën leven er om de Hambroekplas in Borculo veel meer dan nu te benutten.

Nu is de Hambroekplas een recreatiegebied waar mensen in de zomer onder meer een duik nemen. Eigenaar Leisurelands ziet kansen om het relatief kleine recreatiegebied te ontwikkelen tot een volwaardig recreatiepark. Door de aankoop van aangrenzende gronden van Stichting Twickel door Leisurelands zijn er mogelijkheden ontstaan voor uitbreiding.

Positief

Het zonnepark is het eerste resultaat van de samenwerking die Leisurelands eind 2017 is aangegaan met Eneco. Ook is Leisurelands in gesprek met een ondernemer met ervaring in de vrijetijdssector die wil investeren in de Hambroekplas. Het college van burgemeester en wethouders van Berkelland is positief over de visie. 

Stap

De volgende stap is onder meer het opstarten van een bestemmingsplanprocedure om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Leisurelands is naast terreineigenaar van Hambroekplas ook eigenaar van nog eens negentien recreatiegebieden in Gelderland en Noord-Limburg, waaronder Bussloo.

Achterhoek