Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

Inbrekers vernielen sleutelkastjes en slaan toe in Borculo en Ruurlo

Inbrekers hebben afgelopen nacht twee keer ingebroken in Ruurlo en Borculo. Ook vonden in die plaatsen twee pogingen tot inbraak plaats. In alle gevallen was de werkwijze dezelfde. Een sleutelkastje werd vernield. In twee gevallen lukte het dus ook om binnen te komen.

Het geboefte ging afgelopen nacht te werk aan de Zuivelweg en de Schoolstraat in Ruurlo. In Borculo waren woningen aan de Weverij het doelwit. De politie meldt dat de inbrekers bij één van de woningen werden betrapt door de bewoners. Dit gebeurde tussen 04.30 en 05.30 uur. De inbrekers vluchtten vervolgens de woning uit.

De politie is op zoek naar getuigen van de inbraken en pogingen tot inbraak. Het is niet bekend wat de daders bij de inbraken hebben meegenomen.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Berkelland, Hardenberg, Bronckhorst, Raalte en Dalfsen profiteren flink van miljoenen uit asbestpot
    Kaart

    Berkelland, Hardenberg, Bronck­horst, Raalte en Dalfsen profiteren flink van miljoenen uit asbestpot

    De subsidiepot van 75 miljoen euro om daken asbestvrij te maken, is leeg. Op dergelijke bijdragen kon tot eind 2019 een beroep worden gedaan, maar de kip blijkt in 2018 al volledig te zijn geplukt. Onder anderen door bedrijven en particulieren uit Berkelland, Hardenberg, Bronckhorst, Raalte en Dalfsen. Dat blijkt uit cijfers die LocalFocus opvroeg bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Achterhoek