Volledig scherm
© Thinkstock

Internet in uithoeken Berkelland moet goedkoper

BORCULO/RUURLO - Redelijke kosten en een faire eigen bijdrage. CDA, VVD, PvdA en OBL in de Berkellandse gemeenteraad willen dat de laatste circa honderd bewoners van uithoeken in het Berkellandse buitengebied die buiten de aanbiedingen voor snel internet vallen, goedkoper uit zijn.

In het buitengebied van Berkelland wordt glasvezel aangelegd. Dat maakt snel internet mogelijk. Sommige huizen liggen echter afgelegen waardoor een aansluiting op breedband duur is. De gemeente wil die adressen tegemoet komen via een subsidieregeling, zo is het plan van college van burgemeester en wethouder. De eerste 2.500 euro moeten mensen zelf betalen. Voor de meerkosten kunnen zij aankloppen bij de gemeente, tot een maximumsubsidie van 7.500 euro. CDA, VVD, PvdA en OBL zijn evenwel bang dat 2.500 euro als financiële drempel een probleem vormt.

Er is nu afgesproken dat er nieuwe berekening worden gemaakt. Zo snel mogelijk komt een nieuw voorstel op tafel waarbij betreffende bewoners van het buitengebied goedkoper uit zijn zonder dat de gemeente veel meer geld kwijt is.

Achterhoek