Leef! in Borculo wil leefbaarder stad: horecaplein en betere benutting Berkel zijn belangrijke pijlers

VIDEOBorculo moet mooier en aantrekkelijker voor toeristen worden. Vindt Leef! in Borculo, zes aanjagers die zich hebben verenigd om van hun stad een leefbaarder plaats te maken. Leef! in Borculo trekt op met de gemeente Berkelland. Zij presenteerde maandagavond in de Joriskerk haar plannen aan de Borculose bevolking, vervat in het rapport Gebiedsvisie Centrumplan Borculo. Later deze maand worden de plannen voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.

Leef! in Borculo werd in het voorjaar van 2018 opgericht door de ondernemers Hans Ebbekink, Maureen Venhoven en Eelco Schuijl. De groep hield een jaar geleden ook al een inloopavond in de Borculose Joriskerk, waar de Borculoërs werd gevraagd met ideeën te komen om hun stad leefbaarder te maken. Leef! in Borculo - dat verder bestaat uit Lynn Mulder, Arjan Hoogstra en John Schuurman - ging met de uitkomsten aan de slag en bundelde die in een lijvig plan.

  1. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
    PREMIUM

    Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

    Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek