Volledig scherm
Voorbeeld van een kleedkamer © ThinkStock

Lid voetbalclub Reünie voor leven geschorst na begluren meisjesteam

Een lid van voetbalvereniging Reünie uit Borculo is deze week geroyeerd omdat hij een meisjesteam begluurde in de kleedkamer. De Achterhoekse club heeft het incident bij de politie gemeld. 

De man is betrapt op het begluren van het meisjesteam vv Reünie / GSV’63 onder 15 in de kleedkamer. Volgens de club betreft het alleen dit meisjesteam. Het incident heeft zich deze week afgespeeld, waarop de club direct actie ondernam. Er bestaat een vermoeden dat de man het team vaker heeft bespied.  De gluurder mag op beide sportparken geen stap meer zetten. 

Veilige omgeving

"Je begrijpt dat het op dit moment het gesprek van de dag is hier", zegt secretaris Robert Rinders. "Je hoopt natuurlijk dat zoiets nooit gebeurt in je vereniging. Belangrijkste voor ons als club is dat we een veilig en vertrouwde omgeving bieden aan al onze leden.  Daarom hebben we er ook direct open over gecommuniceerd." Rinders vertelt dat de zaak aan het licht kwam door een 'oplettend verenigingslid'. Of dit een speelster is van het meisjesteam laat Rinders in het midden. Wel meldt de secretaris dat het is uitgesloten dat de man cameraopnames maakte.

Reünie meldde het incident op haar eigen website en schrijft dat er geen andere teams of bezoekende verenigingen begluurd zijn. De Borculose vereniging telt op dit moment één vrouwenteam.

Informatieavond

Reünie en GSV’63 hebben voor het meisjesteam en de ouders een informatieavond gehouden in samenwerking met de vertrouwenscontactpersoon van Reünie, de gemeente en de politie Berkelland. ,,Het betrokken team heeft de informatieavond  bezocht. Daar is natuurlijk de meeste onrust. De overige leden zijn erg ook geschrokken. Eenieder probeert dit op zijn of haar eigen manier te verwerken.'' Rinders vertelt dat het incident de club ook samenbrengt. ,,Dit schept wel een band binnen de club, al had ik dit liever zonder dit incident gezien.''

Reünie wil niet zeggen hoe oud de betrapte man is. Wel laat de club weten dat hij niet direct betrokken was bij het meisjesteam. De man is geroyeerd van de clubs en sportparken, wat betekent dat hij geschorst is voor het leven. Ook heeft de vereniging aangifte gedaan.

Achterhoek