Volledig scherm
De verwoeste auto op de plek van het ongeval. © GinoPress B.V.

Man (21) uit Borculo zwaargewond bij ongeval busje Beltrum

BELTRUM - Een 21-jarige man uit Borculo was een van de zeven inzittenden van het busje dat bij Beltrum tegen een boom botste maandagavond. Behalve de man uit Borculo zaten in het busje drie vrouwen uit Spanje, twee van 22 jaar en één van 18 jaar, twee mannen uit Spanje (beide 21 jaar) en een 21-jarige man uit Ecuador. Ze raakten zwaar gewond. De wagen, waar een Pools kenteken op zit, is grotendeels verwoest.

Het ongeval vond plaats op de Deventer Kunstweg in Beltrum. Het busje reed vanuit Groenlo in de richting van Borculo. De bestuurder van het voertuig raakte even na 18.30 uur van de weg en botste frontaal tegen een boom, bevestigt een woordvoerder van de politie.

Helikopters
Meerdere hulpdiensten, waaronder zes ambulances en twee traumahelikopters, kwamen ter plaatse. Een van de traumaheli's was afkomstig uit Duitsland. Die heeft een slachtoffer naar het ziekenhuis in Münster gebracht. Een ander is per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Eén persoon zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Een ander kwam in het water terecht en is daar uit gehaald.

Afsluiting
De weg, waarop olie ligt, is enige tijd afgesloten voor bergingswerkzaamheden en politieonderzoek. De ravage na het ongeval was enorm, zo meldt de politie. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Achterhoek