Volledig scherm
Na de vakantie kan de caravan weer worden uitgeruimd. De gemeente Berkelland waarschuwt dat mensen hun mobiele verblijf slechts een paar dagen aan de weg mogen parkeren. © ANP

Maximaal drie dagen om caravan in Berkelland uit te pakken

Vakantiegangers uit Berkelland moeten na hun vakantie voortmaken met het uitruimen van de caravan. Als dat te lang duurt krijgen ze de gemeente of de politie op hun dak. 

Twee jaar geleden paste Berkelland de algemene plaatselijke verordening (apv) aan, om er een einde aan te maken dat grote voertuigen dagenlang langs de weg staan binnen de bebouwde kom.  Volgens de gemeente is dat 'schadelijk voor het uiterlijk aanzien' en kreeg ze daar klachten over. Door de aanpassing van de apv is het sindsdien verboden om kampeerwagens, aanhangers en caravans langer dan drie dagen op de openbare weg te parkeren. 

Politie en toezichthouders

Ook andere gemeenten hebben zo'n passage in hun apv. Berkelland houdt het echter niet bij een standaard bepaling, maar maakt er actief werk van. Hoewel de schoolvakantie in Midden-Nederland nog tot 26 augustus duurt, wijst de gemeente haar inwoners op haar website nu al op de mores in Berkelland. Ook is er een bericht over uitgedaan via via sociale media: ,,Na de vakantie moet er natuurlijk weer uitgepakt en schoongemaakt worden. Maar laat u uw kampeermiddel niet te lang aan de openbare weg staan. Dit is storend voor uw buren en neemt onnodig parkeerruimte in.''  De komende periode zijn politie en gemeentelijke toezichthouders hier extra alert op, benadrukt de gemeente.

Volledig scherm
Bekeuring... © ANP

En wie op de vierde dag een bon op z'n caravanruit aantreft - negentig euro boete plus negen euro administratiekosten - doet er volgens de gemeente verstandig aan om er dan écht werk van te maken. Want na een paar dagen respijt kan er dan iedere dag zo'n bon bij worden geplakt...

 1. Leef! in Borculo wil leefbaarder stad: horecaplein en betere benutting Berkel zijn belangrijke pijlers
  PREMIUM
  VIDEO

  Leef! in Borculo wil leefbaar­der stad: horecap­lein en betere benutting Berkel zijn belangrij­ke pijlers

  Borculo moet mooier en aantrekkelijker voor toeristen worden. Vindt Leef! in Borculo, zes aanjagers die zich hebben verenigd om van hun stad een leefbaarder plaats te maken. Leef! in Borculo trekt op met de gemeente Berkelland. Zij presenteerde maandagavond in de Joriskerk haar plannen aan de Borculose bevolking, vervat in het rapport Gebiedsvisie Centrumplan Borculo. Later deze maand worden de plannen voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek