November 2018: Waterschap Rijn en IJssel heeft zijn handen vol aan het uitbaggeren van De Berkel, het vervuilde stuk na een breuk in een persleiding van Friesland Campina.De gehele operatie duurde bijna twee weken.
Volledig scherm
PREMIUM
November 2018: Waterschap Rijn en IJssel heeft zijn handen vol aan het uitbaggeren van De Berkel, het vervuilde stuk na een breuk in een persleiding van Friesland Campina.De gehele operatie duurde bijna twee weken. © Arjan Gotink

Milieuramp in Achterhoeks riviertje De Berkel: FrieslandCampina vervuilt, waterschap betaalt

videoHoewel Waterschap Rijn en IJssel er geen schuld aan had, betaalde die overheidsinstantie wel 615.000 euro voor een ernstige vervuiling van De Berkel door FrieslandCampina in de Achterhoek, in 2018. De goede verstandhouding met de zuivelgigant zou geen gevaar mogen lopen.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Achterhoek