Een impressie van de nieuwe VVV: geen rekken met folders, maar een grote tafel met daarin een touchscreen, om foto's en video's te zien.
Volledig scherm
Een impressie van de nieuwe VVV: geen rekken met folders, maar een grote tafel met daarin een touchscreen, om foto's en video's te zien. © Achterhoek Toerisme

Omgebouwde VVV Ruurlo opent dit weekend haar deuren

VVV Ruurlo is als eerste VVV-kantoor in de Achterhoek getransformeerd naar een Gastvrijheidspunt. Na een maand verbouwen wordt het vernieuwde pand vrijdag geopend. Het publiek kan zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur een kijkje nemen tijdens de Open Dag.

In de nieuwe VVV staat het erfgoed van Ruurlo en de Achterhoek centraal. Zo komt het groene karakter van landgoederen, kasteel en boerenschuren tot uiting in het ontwerp, is er een ‘Touchtafel’ en een inspiratiewand. De nieuwe inrichting van het VVV bestaat uit natuurlijke materialen. Ook zijn er diverse verwijzingen in de inrichting naar activiteiten, kasteel en museum, het landelijke karakter en het doolhof. Op een wand zijn tips te zien voor een bezoek in Ruurlo, een landkaart waarop bezoekers hun fietsroute kunnen plannen en een plattegrond van de Achterhoek met highlights die te bezoeken zijn in de regio.

Touchtafe

In de vernieuwde balie is een ‘Touchtafel’ geplaatst. De digitale informatietafel geeft informatie over attracties, musea, eten en drinken, en sportieve activiteiten. Door middel van foto’s en filmpjes krijgt de bezoeker een goed beeld van de verschillende belevenissen in de regio. Ook zijn routekaarten voor wandelen of fietsen opgenomen in de tafel.

De vernieuwing van VVV Ruurlo maakt onderdeel uit van een stimuleringsprogramma van Achterhoek Toerisme om het gastheerschap een nieuwe impuls te geven. Er wordt hierbij gewerkt aan de realisatie van Gastvrijheidspunten - kleinere locaties met beperkte interactiviteit - en Inspiratiepunten - grotere locaties met veel interactiviteit. VVV Winterswijk gaat in april als eerste Inspiratiepunt open.

Geld

De transformatie naar een Gastvrijheidspunt van de VVV Ruurlo is mede mogelijk gemaakt door een grote financiële bijdrage van de Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo en Stichting Achterhoek Toerisme.

  1. Borculose kapsters zetten hun schaar al ’s nachts in coronacoupes: ‘Bassie ziet er weer pico bello uit!’
    PREMIUM
    video

    Borculose kapsters zetten hun schaar al ’s nachts in coronacou­pes: ‘Bassie ziet er weer pico bello uit!’

    ,,Zo, het eerste schaap is geschoren!’’, roept Enrico Blom, terwijl er nog hard wordt gewerkt aan zijn eigen kapsel. Het is rond half één ’s nachts in AMI Kappers in Borculo. De kappers mogen vanaf vandaag vanwege de versoepeling van de coronaregels na zeven weken duimendraaien weer aan de slag. En in Borculo dachten ze: dan beginnen we ook zo vroeg mogelijk. Dus worden de eerste klanten al om middernacht geholpen.

Achterhoek