Volledig scherm
Museum More in Ruurlo. © Annina Romita

Parkeerruzie eindigt met fysiek geweld op damestoilet bij museum More in Ruurlo

Een ruzie over een parkeerplek bij museum More in Ruurlo eindigde vorig jaar in bruut geweld op het damestoilet.

Keurig gekleed, in een driedelig kostuum, ziet de 76-jarige Van der W. uit Heerenveen eruit als een geslaagd zakenman. Hij zit in het verdachtenbankje bij de politierechter in Zutphen. Na een ruzie op 7 oktober 2017 bij het damestoilet van de Orangerie van Kasteel Ruurlo.

Vlucht

De man wilde zijn bolide parkeren op een vrijkomende parkeerplaats van een vertrekkende museumgast. ,,Ik reed op, toen ook een andere auto hier snel wilde parkeren. Maar ik was de eerst-wachtende'', aldus de 76-jarige. ,,Dat vertelde ik ook de vrouw.'' Die stapte uit en schold hem uit, aldus de man.

In de Orangerie zag hij dezelfde vrouw. De man wilde verhaal halen, maar de vrouw vluchtte naar het damestoilet. De man rende er achteraan.

Briesende leeuw

Op het toilet kwam het tot een confrontatie. ,,Ze kwam als een briesende leeuw op mij af. Ik deed mijn been omhoog om mezelf te verdedigen. Daar liep ze tegen aan. Tot twee keer toe'', zegt de Fries. Maar volgens de vrouw, die met vriendinnen een dagje uit was, was het geen zelfverdediging. ,,De deur van het damestoilet werd ingetrapt door deze agressieve man, die 'fuck you!' riep. Ik werd tot twee keer toe in mijn kruis getrapt en met de vuist in het gezicht geslagen", verklaarde ze bij de politie. Een getuige bevestigt haar verhaal.

Therapie

Het slachtoffer, zelf arts, had blauwe plekken op de onderbuik en heeft ook psychisch lang last gehad van het geweld. Ze volgde daar therapie voor.

De officier van justitie gelooft niet in zelfverdediging en eist een taakstraf van 60 uur. De politierechter acht de mishandeling bewezen en veroordeelt de Fries tot een taakstraf van 50 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. En hij moet 350 euro schadevergoeding betalen.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Berkelland, Hardenberg, Bronckhorst, Raalte en Dalfsen profiteren flink van miljoenen uit asbestpot
    Kaart

    Berkelland, Hardenberg, Bronck­horst, Raalte en Dalfsen profiteren flink van miljoenen uit asbestpot

    De subsidiepot van 75 miljoen euro om daken asbestvrij te maken, is leeg. Op dergelijke bijdragen kon tot eind 2019 een beroep worden gedaan, maar de kip blijkt in 2018 al volledig te zijn geplukt. Onder anderen door bedrijven en particulieren uit Berkelland, Hardenberg, Bronckhorst, Raalte en Dalfsen. Dat blijkt uit cijfers die LocalFocus opvroeg bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Achterhoek