Volledig scherm
PREMIUM
Hans Melchers heeft het gehad met de burgemeester en de gemeente. Parkeerproblemen? ,,Ik bouw hier een brug en daar in het bos komen 100 parkeerplaatsen. Zijn we selfsupporting. Everybody happy!" © Jelle Boonstra

Parkeerruzie kasteelmuseum Ruurlo ontploft

Het komt niet meer goed tussen zakenman Hans Melchers, die Ruurlo het Willinkmuseum schonk en burgemeester Joost van Oostrum (Berkelland). De ruzie over parkeerplaatsen is volledig uit de hand gelopen. ,,Vanaf nu gaat alles per kort geding.’’

De ‘Mecenas van de Achterhoek’, steenrijk geworden in de chemie, is boos en teleurgesteld. Hans Melchers (79) gaf Ruurlo het Willinkmuseum. Dat kostte de gemeenschap geen cent. De belangstelling in de eerste weken is zo groot, dat er nu al een parkeerprobleem is ontstaan. Diverse bezoekers die hun auto in de berm parkeerden, kregen een boete van 100 euro. Dat is Melchers totaal in het verkeerde keelgat geschoten. Overleg hierover liep vast. ,,Met de burgemeester wissel ik geen woord meer. Vanaf nu gaat de communicatie per kort geding.”

 1. Leef! in Borculo wil leefbaarder stad: horecaplein en betere benutting Berkel zijn belangrijke pijlers
  PREMIUM
  VIDEO

  Leef! in Borculo wil leefbaar­der stad: horecap­lein en betere benutting Berkel zijn belangrij­ke pijlers

  Borculo moet mooier en aantrekkelijker voor toeristen worden. Vindt Leef! in Borculo, zes aanjagers die zich hebben verenigd om van hun stad een leefbaarder plaats te maken. Leef! in Borculo trekt op met de gemeente Berkelland. Zij presenteerde maandagavond in de Joriskerk haar plannen aan de Borculose bevolking, vervat in het rapport Gebiedsvisie Centrumplan Borculo. Later deze maand worden de plannen voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek