Hans Melchers heeft het gehad met de burgemeester en de gemeente. Parkeerproblemen? ,,Ik bouw hier een brug en daar in het bos komen 100 parkeerplaatsen. Zijn we selfsupporting. Everybody happy!"
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Melchers heeft het gehad met de burgemeester en de gemeente. Parkeerproblemen? ,,Ik bouw hier een brug en daar in het bos komen 100 parkeerplaatsen. Zijn we selfsupporting. Everybody happy!" © Jelle Boonstra

Parkeerruzie kasteelmuseum Ruurlo ontploft

Het komt niet meer goed tussen zakenman Hans Melchers, die Ruurlo het Willinkmuseum schonk en burgemeester Joost van Oostrum (Berkelland). De ruzie over parkeerplaatsen is volledig uit de hand gelopen. ,,Vanaf nu gaat alles per kort geding.’’

De ‘Mecenas van de Achterhoek’, steenrijk geworden in de chemie, is boos en teleurgesteld. Hans Melchers (79) gaf Ruurlo het Willinkmuseum. Dat kostte de gemeenschap geen cent. De belangstelling in de eerste weken is zo groot, dat er nu al een parkeerprobleem is ontstaan. Diverse bezoekers die hun auto in de berm parkeerden, kregen een boete van 100 euro. Dat is Melchers totaal in het verkeerde keelgat geschoten. Overleg hierover liep vast. ,,Met de burgemeester wissel ik geen woord meer. Vanaf nu gaat de communicatie per kort geding.”

  1. Borculose kapsters zetten hun schaar al ’s nachts in coronacoupes: ‘Bassie ziet er weer pico bello uit!’
    PREMIUM
    video

    Borculose kapsters zetten hun schaar al ’s nachts in coronacou­pes: ‘Bassie ziet er weer pico bello uit!’

    ,,Zo, het eerste schaap is geschoren!’’, roept Enrico Blom, terwijl er nog hard wordt gewerkt aan zijn eigen kapsel. Het is rond half één ’s nachts in AMI Kappers in Borculo. De kappers mogen vanaf vandaag vanwege de versoepeling van de coronaregels na zeven weken duimendraaien weer aan de slag. En in Borculo dachten ze: dan beginnen we ook zo vroeg mogelijk. Dus worden de eerste klanten al om middernacht geholpen.

Achterhoek