Plork en de Aannemers stopt ermee, we gaan nog eenmaal op pad met ze. De vierkoppige band drukt hier de vervangende bandauto aan, nadat de tourbus kapot is gegaan. Plork zit achter het stuur en de Aannemers drukken.
Volledig scherm
PREMIUM
Plork en de Aannemers stopt ermee, we gaan nog eenmaal op pad met ze. De vierkoppige band drukt hier de vervangende bandauto aan, nadat de tourbus kapot is gegaan. Plork zit achter het stuur en de Aannemers drukken. © Arjan Gotink

Plork en de Aannemers - meest gestoorde band van het land - zwaait af

Nederlands meest gestoorde band stopt. Bij Plork en de Aannemers vlogen boxen in brand, tilden fans bankstellen de tent in en plasten bezoekers letterlijk in de broek van het lachen. Nog eenmaal toeren met de dwaze Borculoërs…

Tien minuten voor opkomst. Backstage – in de keuken van Kronkelhonk Slagharen – wurmt Marijn de Zeeuw zich in een Elvispak. Wit met rode kristallen. Nog even is hij iemand die hier voor een damwedstrijd had kunnen zijn.

  1. Borculose kapsters zetten hun schaar al ’s nachts in coronacoupes: ‘Bassie ziet er weer pico bello uit!’
    PREMIUM
    video

    Borculose kapsters zetten hun schaar al ’s nachts in coronacou­pes: ‘Bassie ziet er weer pico bello uit!’

    ,,Zo, het eerste schaap is geschoren!’’, roept Enrico Blom, terwijl er nog hard wordt gewerkt aan zijn eigen kapsel. Het is rond half één ’s nachts in AMI Kappers in Borculo. De kappers mogen vanaf vandaag vanwege de versoepeling van de coronaregels na zeven weken duimendraaien weer aan de slag. En in Borculo dachten ze: dan beginnen we ook zo vroeg mogelijk. Dus worden de eerste klanten al om middernacht geholpen.

Achterhoek