Een vrijwilliger helpt een reiziger de Noaberbus in. Het aantal vrijwillige chauffeurs is het afgelopen jaar vanwege corona bijna gehalveerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrijwilliger helpt een reiziger de Noaberbus in. Het aantal vrijwillige chauffeurs is het afgelopen jaar vanwege corona bijna gehalveerd. © Stichting Oproep Bus Berkelland

Rolstoelbus Berkelland dreigt over paar jaar tot stilstand te komen: ‘Het water staat ons aan de lippen’

Het gaat vanwege corona slecht met de Naoberbus in Berkelland. Het ledenaantal is het afgelopen jaar sterk gedaald en er is amper geld. Bovendien gaf bijna de helft van de vrijwillige buschauffeurs er de brui aan.  Als er niet snel iets verandert, kunnen mensen uit plaatsen als Ruurlo en Borculo binnenkort geen gebruik meer maken van dit rolstoeltoegankelijke busvervoer. 

  1. Stadsmanager Herbert te Velthuis wil meer eenheid in centrum Borculo: ‘Ondernemers trekken te vaak hun eigen plan’
    PREMIUM
    1

    Stadsmana­ger Herbert te Velthuis wil meer eenheid in centrum Borculo: ‘Onderne­mers trekken te vaak hun eigen plan’

    Herbert te Velthuis is midden in de coronacrisis als stadsmanager begonnen aan een ‘uitdagende’ klus om het centrum van Borculo een facelift te geven. De 61-jarige Borculoër houdt zich voor de initiatiefgroep Leef! in Borculo (met vertegenwoordigers uit de ondernemers, horeca, toerisme en gemeente Berkelland) één dag in de week bezig met het opknappen van het stadshart. Wat zijn voor de komende drie jaar de belangrijkste doelen voor de kersverse stadsmanager?

Achterhoek