René Swienink, voorzitter van de VVV en Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo, pleit voor behoud van de onbeveiligde spoorwegovergang bij de Loorsteeg in Ruurlo.
Volledig scherm
PREMIUM
René Swienink, voorzitter van de VVV en Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo, pleit voor behoud van de onbeveiligde spoorwegovergang bij de Loorsteeg in Ruurlo. © Arjan Gotink

Ruurloërs willen onbewaakte spoorwegovergang behouden: ‘Ze hoort bij een belangrijke wandelroute’

Tientallen bezorgde Ruurloërs pleiten bij de gemeente om de onbewaakte spoorwegovergang aan de Loorsteeg niet te sluiten. Deze maakt deel uit van een geliefd wandelpad dat de inwoners geregeld gebruiken om via natuurgebied de Meene een ommetje te maken. ,,Misschien is een tunnel wel de oplossing.’’

1 reactie

 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Zoals de spoorwegovergang er nu uitziet, met rood-wit houtwerk dat een rechtstreekse oversteek onmogelijk maakt, lijkt het mij tamelijk veilig. Elk half uur een trein, dat is toch een aanvaardbaar risico? Geheel afsluiten lijkt mij het andere uiterste en een overtrokken reactie.
 1. Vier lintjes dwarrelen neer in Ruurlo, één gedecoreerde mag zich ‘Ridder’ noemen
  LINTJESREGEN 2021

  Vier lintjes dwarrelen neer in Ruurlo, één gedecoreer­de mag zich ‘Ridder’ noemen

  Vier Ruurloërs werden vanochtend verrast door een belletje van Joost van Oostrum, de burgemeester van Berkelland. Zij hoorden dat ze een Koninklijke onderscheiding krijgen voor hun verdiensten voor de samenleving. De vier krijgen hun lintje donderdag of vrijdag opgespeld in het gemeentehuis in Borculo, waar Van Oostrum de gedecoreerden één voor één ontvangt. We stellen de gelukkigen aan u voor.

Achterhoek