Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Snorfietser (19) uit Neede slaat op de vlucht voor politie, maar komt niet ver

Een 19-jarige snorfietser uit Neede is maandag tevergeefs op de vlucht geslagen voor de politie in Rijssen. De man kon na een achtervolging worden aangehouden en bleek te rijden zonder geldig rijbewijs. Ook had hij nog een boete van bijna 2100 euro openstaan.

De snorfietser werd gespot op de N347 aan de rand van Rijssen. Hij kwam vanaf de Kalanderstraat, reed een rondje over de rotonde, en ging vervolgens weer terug via de Kalanderstraat. Daarop besloot de politie de man te controleren.

Maar toen de agenten een stopteken gaven, werd dit door de snorfietser genegeerd. Hij dacht vervolgens via een fietspad met paaltjes aan de politieauto te kunnen ontkomen.

Zwaailicht

Maar nadat de agenten waren omgereden troffen ze de bestuurder op de Morsweg weer aan. Wederom kreeg hij een stopteken, maar ook deze keer stopte hij niet. Daarop zette de politie het zwaailicht en de sirene aan. Desondanks bleef de snorfietser zijn weg vervolgen.

Uiteindelijk reed de man zich via de Dennenweg vast op de Molendijk. Daar reed hij een afgesloten oprit op en kon hij niet meer ontkomen. Toen de agenten hem controleerden bleek ook direct waarom hij op de vlucht sloeg. De bestuurder, een 19-jarige man uit Neede, was niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Alcohol

Omdat de man vertelde dat hij alcohol had gedronken werd hij meegenomen naar het bureau voor een blaastest. Daaruit bleek echter dat hij niet onder invloed van alcohol had gereden.

Wat wel aan het licht kwam na onderzoek was dat de 19-jarige nog een flinke boete had openstaan van bijna 2100 euro. Wanneer hij die niet zou betalen moest de man een maand de cel in. Gelukkig voor hem kon de boete door kennissen worden voldaan op het politiebureau. 

De 19-jarige snorfietser verliet het bureau uiteindelijk met twee boetes: voor het rijden zonder rijbewijs en voor het niet voldoen aan een stopteken. De snorfiets is voor technisch onderzoek op het politiebureau gehouden.

  1.    ‘Informele’ havenmeester Sjef van Hoorn:
 ‘Ga passantenhaven in Lochem opknappen in plaats van een  nieuwe haven aan te leggen’
    PREMIUM

    ‘Informele’ havenmees­ter Sjef van Hoorn: ‘Ga passanten­ha­ven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’

    De passantenhaven in Lochem is in verval geraakt en er moet een nieuwe komen, vindt de gemeente. Toch meent Lochemer Sjef van Hoorn, die als vrijwilliger dagelijks te vinden is bij de haven, dat het opknappen van de huidige voorziening misschien een betere oplossing is. ,,Dit is een geweldige plek. Nergens zie je een haven zo dicht bij de stad.’’

Achterhoek