Volledig scherm
Twee stacaravans gingen in vlammen op. © Brandweer Eibergen

Stacaravans verwoest door brand op Eibergse camping

Twee stacaravans zijn vanochtend volledig uitgebrand op camping Het Eibernest in Eibergen. Een chalet kon nog deels worden gered van het vuur. Niemand raakte gewond.

De brand werd rond 03.45 uur gemeld. In eerste instantie werd gedacht dat een chalet op de camping aan de Kerkdijk in brand stond, maar eenmaal ter plaatse bleek dit een stacaravan te zijn.

De brandweer Eibergen kwam met twee blusvoertuigen ter plaatse. Maar daarmee konden ze niet voorkomen dat de brand oversloeg naar een tweede stacaravan. Beide caravans brandden volledig uit.

Chalet

Het vuur sloeg ook nog over naar een chalet. Brandweerlieden wisten het houten huisje echter deels te behouden.

Voor zover bekend waren er geen personen aanwezig, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

  1.    ‘Informele’ havenmeester Sjef van Hoorn:
 ‘Ga passantenhaven in Lochem opknappen in plaats van een  nieuwe haven aan te leggen’
    PREMIUM

    ‘Informele’ havenmees­ter Sjef van Hoorn: ‘Ga passanten­ha­ven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’

    De passantenhaven in Lochem is in verval geraakt en er moet een nieuwe komen, vindt de gemeente. Toch meent Lochemer Sjef van Hoorn, die als vrijwilliger dagelijks te vinden is bij de haven, dat het opknappen van de huidige voorziening misschien een betere oplossing is. ,,Dit is een geweldige plek. Nergens zie je een haven zo dicht bij de stad.’’

Achterhoek