Volledig scherm
Archieffoto © ab hakeboom

Streep door woningen in Ruurlo

In Ruurlo mogen de komende jaren minder nieuwe woningen worden gebouwd. De komende jaren wil de gemeente nog maar 65 woningen toestaan. Dat terwijl er plannen liggen voor de bouw van 266 huizen. Dat heeft vooral gevolgen voor de wijk Leusinkbrink.

Volgens de gemeente Berkelland is bijstelling van de plannen nodig omdat het inwoneraantal afneemt. Dat komt omdat er minder kinderen worden geboren dan dat er mensen overlijden en doordat er meer mensen vertrekken dan dat er in Berkelland komen wonen. De krimp zet de komende decennia door, zo is de verwachting.

Een en ander is overigens nog niet in beton gegoten. De gemeente kan niet met één pennenstreek bestaande projecten naar de prullenbak verwijzen. Bestaande rechten gelden nog een jaar. Overigens wordt ook elders in Berkelland gesnoeid. Er zijn in de hele gemeente nog plannen voor 755 woningen. Daarvan kunnen er tot 2025 nog maximaal 192 worden gebouwd. Een deel daarvan is al in aanbouw.

  1.    ‘Informele’ havenmeester Sjef van Hoorn:
 ‘Ga passantenhaven in Lochem opknappen in plaats van een  nieuwe haven aan te leggen’
    PREMIUM

    ‘Informele’ havenmees­ter Sjef van Hoorn: ‘Ga passanten­ha­ven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’

    De passantenhaven in Lochem is in verval geraakt en er moet een nieuwe komen, vindt de gemeente. Toch meent Lochemer Sjef van Hoorn, die als vrijwilliger dagelijks te vinden is bij de haven, dat het opknappen van de huidige voorziening misschien een betere oplossing is. ,,Dit is een geweldige plek. Nergens zie je een haven zo dicht bij de stad.’’

Achterhoek