De containers voor plastic, metaal en pakken zijn zes jaar geleden al ingevoerd in onder meer Bronckhorst.
Volledig scherm
De containers voor plastic, metaal en pakken zijn zes jaar geleden al ingevoerd in onder meer Bronckhorst. © archief/jan houwers

Van gele zak naar oranje bak in Berkelland

In de gemeente Berkelland maken gele zakken plaats voor containers met oranje deksels. B en W stellen de gemeenteraad voor om alsnog over te gaan tot de invoering van PMD-containers. Nu wordt verpakkingsafval - plastic, metaal en drinkkartons - nog met zakken ingezameld.

 1. Stadsmanager Herbert te Velthuis wil meer eenheid in centrum Borculo: ‘Ondernemers trekken te vaak hun eigen plan’
  PREMIUM
  1

  Stadsmana­ger Herbert te Velthuis wil meer eenheid in centrum Borculo: ‘Onderne­mers trekken te vaak hun eigen plan’

  Herbert te Velthuis is midden in de coronacrisis als stadsmanager begonnen aan een ‘uitdagende’ klus om het centrum van Borculo een facelift te geven. De 61-jarige Borculoër houdt zich voor de initiatiefgroep Leef! in Borculo (met vertegenwoordigers uit de ondernemers, horeca, toerisme en gemeente Berkelland) één dag in de week bezig met het opknappen van het stadshart. Wat zijn voor de komende drie jaar de belangrijkste doelen voor de kersverse stadsmanager?
 2. Nieuwe sociale huurwoningen op plek van verpauperd supermarktpand in centrum Borculo
  PREMIUM

  Nieuwe sociale huurwonin­gen op plek van verpauperd supermarkt­pand in centrum Borculo

  Er komen nieuwe sociale huurwoningen in het centrum van Borculo. Die worden neergezet op de plek waar nu nog het pand staat van de voormalige Super de Boer. De gemeente Berkelland kan dat pand slopen dankzij financiële steun van de Provincie Gelderland. Die geeft Berkelland 338.500 euro subsidie. ProWonen wil de woningen daarna neerzetten op de plek op de hoek Spoorstraat/Graaf Wichmanstraat.

Achterhoek