Volledig scherm
Kasteel Ruurlo © Jan Houwers

Vergrijzing nekt vereniging NUT Ruurlo

In zaal De Keizerskroon was maandagmiddag de allerlaatste ledenbijeenkomst van het Ruurlose departement van de Maatschappij tot Nut van het Algemeen. Een zelfstandige vereniging met negentig leden, die haar zestigste verjaardag net niet haalt.

De vergrijzing binnen het Ruurlose departement is de directe oorzaak van de opheffing. Er dienden zich geen nieuwe bestuursleden aan. ,,En dat is best wel een tegenstelling. De ledenbijeenkomsten werden namelijk uitermate goed bezocht. Dan is het des te jammer dat we na 59 jaar de vereniging moeten opheffen. Dat doet best een beetje pijn”, aldus voorzitster Thea Bouman.

Ruurlo was één van de nog 75 departementen van de landelijke vereniging. In de Achterhoek zijn nu alleen nog de departementen in Zelhem, Winterswijk en Doesburg actief.

Plaquette 

Uit handen van Thea Bouman ontving Hans Melchers een plaquette met de tekst ‘Aangeboden door NUT departement Ruurlo 13 maart 2017’. De plaquette komt op de bank die NUT Ruurlo aan Melchers schenkt om in de heringerichte kasteeltuin te kunnen plaatsen als blijvende herinnering aan de vereniging. Melchers meldde dat de officiële opening van het museum in Kasteel Huize Ruurlo volgt op vrijdag 23 juni. 

Achterhoek