Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Vermiste verstandelijk beperkte jongen (14) is terecht én in goede gezondheid

updateDe 14-jarige Duitse jongen die werd vermist in de Achterhoek, is in goede gezondheid aangetroffen in Duitsland. Dit meldt de politie Berkelland. 

De politie vroeg vrijdag het bericht over de vermiste jongen te delen en om naar hem uit te kijken. De jongen is verstandelijk beperkt en heeft het niveau van een 7-jarige, meldt de politie Berkelland. De jongen raakte spoorloos in Rekken, vlakbij de Duitse grens. De tiener was daar met zijn begeleider om vakantie te vieren. De jongen komt uit Hamm, in de Duitse Deelstaat Noordrijn-Westfalen.

 1. Leef! in Borculo wil leefbaarder stad: horecaplein en betere benutting Berkel zijn belangrijke pijlers
  PREMIUM
  VIDEO

  Leef! in Borculo wil leefbaar­der stad: horecap­lein en betere benutting Berkel zijn belangrij­ke pijlers

  Borculo moet mooier en aantrekkelijker voor toeristen worden. Vindt Leef! in Borculo, zes aanjagers die zich hebben verenigd om van hun stad een leefbaarder plaats te maken. Leef! in Borculo trekt op met de gemeente Berkelland. Zij presenteerde maandagavond in de Joriskerk haar plannen aan de Borculose bevolking, vervat in het rapport Gebiedsvisie Centrumplan Borculo. Later deze maand worden de plannen voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders.
 2. Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met livestreams in de gaten’
  PREMIUM

  Inhaalslag met glasvezel in kleine kernen: ‘Boeren houden vee met li­vestreams in de gaten’

  Internet via glasvezel is voor steden en grote dorpen een normale zaak, maar in buitengebieden en kleine woonkernen wachten bewoners er soms al jaren op. In Oost-Nederland is de afgelopen maanden een flinke inhaalslag gemaakt. Op afgelegen plekken in de Achterhoek en Flevoland is begonnen met de aanleg van glasvezel. Voor sommige ‘witte vlekken’, zoals de kleine kernen in het Vechtdal, blijft het afwachten.

Achterhoek