Volledig scherm

Vogelverenigingen Ruurlo alert op vogelgriep

RUURLO - Bezoekers van een vogeltentoonstelling in Ruurlo moeten dit weekend over een kleed met desinfecterend middel lopen voor ze naar binnen lopen. Op die manier wil de organisatie verspreiding van de vogelgriep voorkomen.

In De Tapperij laten leden van vijf regionale vogelverenigingen hun mooiste diertjes zien. Bang voor de vogelgriep zijn de leden niet. ,,Maar we nemen geen enkel risico", zegt secretaris Wim van Rooyen van Vogelvereniging Ruurlo.

Twee weken geleden kondigde staatssecretaris Martijn van Dam van het Ministerie van Economische Zaken in verband met de vogelgriep een tentoonstellingsverbod voor sierpluimvee en watervogels af. Maar daar viel de regionale vogeltentoonstelling niet onder. ,,Misschien wel verwarrend. Sierpluimvee mag niet.

Kanaries, parkieten, exoten en (post)duiven mogen wel worden getoond."

Dit weekeinde zouden er maar liefst drie kleindiertentoonstellingen in Ruurlo plaatsvinden.

De jaarlijkse Berkellandshow van de Ruurlose Pluimvee- en Konijnenvereniging Nieuw Leven gaat wegens de vogelgriep niet door. De andere twee, de Kringtentoonstelling van Vogelvereniging Ruurlo en Omstreken voor vijf regionale vogelverenigingen en de Concours Combinatie tentoonstelling De Graafschap voor acht regionale postduivenverenigingen bij de Ruurlose Postduivenvereniging

Roderlo vonden gewoon doorgang.

Achterhoek