100.000 kippen omgekomen bij grote brand in Groningse schuren

videoBij een grote brand in het Groningse Kiel-Windeweer zijn vanochtend 100.000 kippen omgekomen. De dieren zaten in twee schuren die volledig uitbrandden.

,,Het is heel erg sneu voor de eigenaar en verschrikkelijk voor de kippen”, aldus een woordvoerder van de brandweer Groningen.

Er stonden twee schuren naast elkaar, die konden volgens de brandweer beide niet meer worden gered. ,,Bij aankomst zagen we dat de schuren als verloren konden worden beschouwd. We hebben ons gericht op het overslaan van de brand.” 

Het vuur is inmiddels onder controle. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Er kwam bij de brand veel rook vrij, die richting Veendam en Wildervank trekt. Omwonenden kregen het advies deuren en ramen gesloten te houden.

Volledig scherm
Bij een grote brand in het Groningse Kiel-Windeweer zijn zondagochtend 100.000 kippen omgekomen. © ANP
  1. Broer ernstig zieke coffeeshopbaas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’
    Video

    Broer ernstig zieke coffeeshop­baas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’

    De naar Nederland gebrachte coffeeshopbaas Johan van Laarhoven (59) heeft volgens zijn advocaat zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld. Via een kort geding wilden zijn advocaten vandaag afdwingen dat de Tilburger accurate medische zorg krijgt, maar zonder succes. Volgens de Staat is de medische zorg voor van Laarhoven in zijn cel voor nu voldoende. Zijn broer maakt zich ernstig zorgen.