Winkelend publiek in de Kalverstraat. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland neemt extra maatregelen vanwege de toenemende drukte in de binnenstad.
Volledig scherm
Winkelend publiek in de Kalverstraat. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland neemt extra maatregelen vanwege de toenemende drukte in de binnenstad. © ANP

127 nieuwe besmettingen in Nederland: hoogste aantal in maand tijd

UpdateIn één dag tijd is het aantal gemelde nieuwe besmettingen met het coronavirus in Nederland met 127 toegenomen. Dit is het hoogste aantal mensen dat positief getest is in een maand tijd. De meeste positief geteste mensen zijn gemeld in Den Haag (15) en Rotterdam (10). Ook het Zeeuwse Goes springt er met 9 besmettingen uit. 

  1. Internisten: patiënten liggen korter in ziekenhuis en lijken minder ziek

    Internis­ten: patiënten liggen korter in ziekenhuis en lijken minder ziek

    Patiënten die besmet zijn met het coronavirus lijken een minder ernstig ziekteverloop te hebben dan patiënten tijdens de eerste golf. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV). Zo is de ligduur in het ziekenhuis met een derde afgenomen en is het percentage patiënten dat alsnog naar de intensive care moet ruim gehalveerd. ,,Patiënten lijken momenteel minder ziek te worden”, laat internist-infectioloog Annelies Verbon weten.