De 18-jarige jongen reed met hoge snelheid een fietsster aan. De vrouw overleefde het ongeluk niet.
Volledig scherm
PREMIUM
De 18-jarige jongen reed met hoge snelheid een fietsster aan. De vrouw overleefde het ongeluk niet. © Videostill / Eric Elich

18-jarige rijdt vrouw dood met 112 kilometer per uur, woede en tranen bij familie: ‘Alleen jíj bent schuldig’

videoHet slachtoffer: een 43-jarige vrouw die net met haar partner een nieuw huis zou betrekken. In één klap liet ze het leven. De verdachte: een piepjonge, autistische autobestuurder die na de fatale aanrijding met suïcidale gedachten kampt. En wiens moeder terminaal ziek is. 

6 reacties

 • klazien van van beek

  2 jaar geleden
  Triest dat zijn moeder terminaal is en hij een stoornis heeft en zelfmoordgedachten. Raadsman en psycholoog halen alles uit de kast om maar geen straf op te leggen. Maar zo te lezen is hij gek op auto’s dus eenmaal raden wat deze man met zijn stoornis gaat doen als hij zijn rijbewijs weer heeft. Juist een volgend slachtoffer maken maar ja daar kan hij niets aan doen want hij heeft immers een stoornis en suïcide gedachten. Beste raadsman en psychologen denk aub eens een keer aan de nabestaanden
 • Eric Moll

  2 jaar geleden
  Maar liefst meerdere redenen om deze gestoorde jongeman met fluwelen handschoentjes aan te pakken en gevangenisstraf is al helemaal uit den boze, zegt zijn raadsman, want hij kan niet zonder zijn moeder. Scheuren als een gek, zonder zijn moeder, ging anders 'prima'. Hoe komen gestoorden aan een rijbewijs? Had de doodgereden vrouw een kans? Wat mag je er aan de haren bijslepen om de zaak te vergoelijken? De stoornis blijft bestaan, dus is ooit weer mogen autorijden een garantie voor herhaling.
 • Jarno Wolters

  2 jaar geleden
  When you walk the walk,you gotta talk the talk, gewoon achter het gaas ermee
 • Ed Noorman

  2 jaar geleden
  Ongelofelijk dat voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval maar 5 maanden gevangenisstraf staat! Zoveel is een mensenleven tegenwoordig nog maar waard! Hier gaat geen afschrikwekkende werking van uit. Misschien gaat er bij goed gedrag nog een gedeelte af. Schandalig zo'n uitspraak!!
 • R Nijhuis

  2 jaar geleden
  levenslange rij-ontzeggingi is hier op z'n plaats.