300 euro voor invalidenkaart terwijl het even verderop gratis is: ‘Moet landelijk tarief komen’

met video en kaartDe kosten van een gehandicaptenparkeerkaart liggen per gemeente flink uit elkaar. Waar je in Ermelo en Deurne geen cent hoeft neer te leggen, moet een inwoner van Loon op Zand of Montfoort ruim 300 euro betalen. ,,Deze prijsverschillen zijn belachelijk”, reageert kaarthouder Thérèse Benschop uit Montfoort.

1 reactie

  • Eric Moll

    2 maanden geleden
    Een geldigheidsduur van 5 jaar voor een invalidenparkeerkaart? En na 5 jaar weer de volle mep betalen, als blijkt dat het open ruggetje van je dochter nog steeds open is na die 5 jaar? Men zou kunnen volstaan met een briefje naar alle houders van zo'n kaart en hen te laten invullen of de situatie veranderd is. Wat óók kan is een kenmerk aanbrengen OP het rijbewijs, zeker bij die mensen die levenslang invalide zullen zijn. Gemeente kan elk jaar een nieuwe kaart sturen voor achter de voorruit.
  1. Mensenrechtencollege kritisch op OM na klimaatarrestaties: ‘Demonstratierecht onder druk’

    Mensenrech­ten­col­le­ge kritisch op OM na klimaatar­res­ta­ties: ‘Demonstra­tie­recht onder druk’

    Het demonstratierecht staat ‘ernstig onder druk‘ door het aanhouden van klimaatactivisten die opriepen tot de blokkade van de A12, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens dinsdag. ,,De overheid moet demonstraties faciliteren”, benadrukt het mensenrechtencollege. ,,Inzet van strafrechtelijke instrumenten om de organisatie van een demonstratie te verhinderen is een extreem zwaar middel dat niet makkelijk te rechtvaardigen valt.”