Volledig scherm
De man misbruikte zijn slachtoffers via internet. © ANP

5 jaar cel en tbs geëist voor ontucht met 11 kinderen via chat

Als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, moet een 54-jarige man uit Kerkrade vijf jaar de cel in wegens ontucht met elf kinderen.

De Limburger, die zijn slachtoffers via de chat benaderde, misbruikte daartoe de identiteit van zijn zoon. Naast de celstraf zal hij zich ook moeten onderwerpen aan tbs met voorwaarden, zo eiste de aanklager vandaag voor de rechtbank in Roermond.

Angelo O. stond in mei 2018 al terecht. Toen eiste het OM zes jaar cel, maar de rechtbank wilde eerst een psychologisch onderzoek van de verdachte. Volgens de rapporteurs is hij verminderd toerekeningsvatbaar. In de nieuwe eis heeft de officier van justitie daarmee  rekening gehouden.

Geen fysiek misbruik

O. heeft zich volgens het OM van 2011 tot en met 2016 schuldig gemaakt aan ontucht met kinderen vanaf acht jaar. Bij het benaderen van zo’n 190 vaak jonge kinderen zou hij hebben gebruikgemaakt van de identiteit van zijn zoon, die al die tijd van niets wist.

De man had geen fysieke seks met de meisjes, maar verleidde hen wel via de chat tot seksuele handelingen. Dat staat volgens het OM gelijk aan verkrachting.