Volledig scherm
PREMIUM
Bijschrift: Loek van Deventer bij de grensovergang in Beek/Wyler: tot hier en niet verder. © Paul Rapp

75-plusser mag met de auto Duitsland niet in: ‘Dit is leeftijds- én regio-discriminatie’

85.000 senioren kunnen momenteel niet met hun auto naar het buitenland. Het CBR heeft een enorme achterstand en slaagt er niet in om het rijbewijs van deze 75-plussers op tijd verlengd te krijgen. Er is een noodoplossing bedacht, maar die geldt niet in het buitenland.

Vooral in de grensregio’s voelen de ouderen zich ernstig gedupeerd. Ze kunnen de grens niet over om boodschappen te doen bij de Duitse Aldi's, te tanken of op familiebezoek te gaan. 

,,Dit is je reinste leeftijdsdiscriminatie”, briest Tonnie van Kesteren (75) uit Ooij. ,,Het CBR heeft zijn zaakjes niet voor elkaar en daardoor worden wij beperkt in onze mobiliteit.

Dit gaat niet alleen mij aan, maar de hele grensregio. Alleen in de regio rond Nijmegen moet het om tientallen tot honderden mensen gaan.”

Quote

Er zijn meer mensen die niét in het buitenland auto rijden dan mensen, die dat wel doen.

woordvoerster, CBR
  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’