Volledig scherm
Bij de Stichting Faunavisie Wildcare in het Groningse Westernieland werd de dode wolf begin maart binnengebracht. © ANP/Steven Radersma

Aangereden wolf A28 wordt niet opgezet en tentoongesteld

De wolf die begin maart werd doodgereden in de buurt van Meppel, langs de A28, wordt niet opgezet. Zijn soortgenoten die eerder in ons land waren, zijn wel te zien.

De wolf van Luttelgeest (2013) was de eerste die ons land op stelten joeg - maar bleek dood neergelegd te zijn in de buurt van het polderdorp. Het dier is opgezet. Zijn soortgenoot die in 2015 door buitenwijken in Drenthe sjouwde - en in Duitsland bekend stond als ‘gekke wolf - pronkt als skelet. Wolf nummer drie krijgt al die eer niet. Terwijl het toch echt de eerste van zijn soort is die volledig op eigen kracht en als ‘normaal’ dier een flink eind in ons land wist te komen. Maar bij Veeningen, op de A28, haalde hij net niet de overkant van de weg.

Toch blijft ook deze wolf voor eeuwig onder ons, zij het in onderdelen. Volgens Steven van de Mije wordt het roofdier komende weken in natuurmuseum Naturalis van zijn vlees ontdaan en worden de botten en huid keurig opgeborgen in laatjes. Eerder zijn er monsters genomen van vlees en botten, voor eventueel later onderzoek. En er is ruimte voor meer Nederlandse wolven in Leiden. ,,Dat gaat ongetwijfeld gebeuren’’, weet Van der Mije. ,,Maar de kans is groot dat u mij dan niet meer belt. Het begint al gewoon te worden, een wolf in ons land. Het enige wat ze nu nog afremt, zijn die rottige snelwegen.’’

 1. Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water

  Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meege­sleurd door water

  Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.
 2. ‘Máxima straalt in japon met speels mini-decolleté van Nederlandse ontwerper Jan Taminiau’
  update

  ‘Máxima straalt in japon met speels mi­ni-decolleté van Nederland­se ontwerper Jan Taminiau’

  De pastelkleurige japon van de Italiaanse ontwerpster Luisa Beccaria die koningin Máxima (48) vorig jaar droeg tijdens Prinsjesdag, staat nog vers in het geheugen gegrift van de bij vlagen kritische modejournalist Josine Droogendijk, gespecialiseerd in de kledingkeuze van de Oranjes. ,,Die te ruim zittende, via internet bestelde, creatie was het tegenovergestelde van flatteus.” Vol lof is de fashionkenner over de combinatie die de echtgenote van Willem-Alexander vandaag aan heeft.