Aangifte tegen boeren die spoor blokkeerden in de Achterhoek: ‘Reizigers in gevaar gebracht’

met video & pollSpoorbeheerder ProRail en vervoersbedrijf Arriva doen woensdag aangifte bij de politie van het blokkeren van het spoor bij Lievelde in de Gelderse Achterhoek. Actievoerende boeren stonden dinsdagavond met trekkers korte tijd op de spoorwegovergang bij station Lichtenvoorde-Groenlo. Dat is op grond van de Spoorwegwet verboden. 

6 reacties

 • Chris Huisman

  3 maanden geleden
  Als je als boer al niet snapt welke gevaren er aan zo’n actie kleven, dan zal je de rest ook wel niet snappen. Ik begrijp hun emotie echt wel. Maar die oproerkraaiers, die moet je als eerste onteigenen. Wat een dwazen.
 • Ostendorf

  3 maanden geleden
  Hoe lang is het al niet bekend dat ons land te klein is voor zoveel veeteelt? Al 50 jaar gezien hoe de natuur in de omgeving steeds minder wordt. Een een keer juist ingrijpen is juist. niet alleen de agrarische sector, ook het wegverkeer in de ruimste zin, industrie ( Tata Steel) scheepvaart enz.Minder " voedsel kopen en dus minder weggooien. Meer groen in particuliere tuinen, meer natuurlijk groen in Gemeenten, Bomen terug planten waar ze vroeger waren!! Gem Elburg!! Bomenlaantje!!!
 • T Westerink

  3 maanden geleden
  Dut Arriva en ProRail mogen de treinen ook niet stil zetten om te staken want dan raak je de burgers ook.
 • Bianca de Wals

  3 maanden geleden
  Dan moet er ook aangifte tegen dit soort bedrijven gedaan worden voor al hun problemen die ze geven aan de bevolking. Tig mensen die dagelijks te laat komen ivm werkzaamheden door niet werkende onderdelen van treinen of sporen. Dit soort oplichters zorgen niet voor je eten op je bord. Het interesseert ze geen moer dat je te laat komt, maar je moet wel de volle mep betalen voor hun onkunde
 • B. Schilder

  3 maanden geleden
  Spoorbeheerder ProRail heeft wel lef , geen bladeren geen sneeuw geen storm, Dan gaan wij ook maar BOEREN PESTEN.
 1. Jacky lag na motorongeluk in zelfde ziekenhuis waar zijn vader overleed: ‘Toen heb ik even liggen janken’
  PREMIUM
  met video

  Jacky lag na motoronge­luk in zelfde ziekenhuis waar zijn vader overleed: ‘Toen heb ik even liggen janken’

  Het scheelde niks of Jacky Middelburg (49) was tijdens een demo-straatrace van klassieke motoren verongelukt. De motorcoureur kwam eind vorige maand hard ten val bij een inhaalmanoeuvre. Hij brak onder meer twee rugwervels, een heup, z’n bekken, een kuitbeen, een scheenbeen en meerdere botjes in z’n voet. Hij kwam in het ziekenhuis te liggen waar zijn vader, die ook motorcoureur was, veertig jaar geleden overleed.