Op de afrit Voorthuizen werd de auto stilgezet.
Volledig scherm
Op de afrit Voorthuizen werd de auto stilgezet. © Persbureau Heitink

Achtervolging met vijf politiewagens over A1 na negeren stopteken

Na een achtervolging vanaf Amersfoort over de A1 heeft de politie in Voorthuizen zondag na middernacht een automobilist tot stoppen gedwongen.

6 reacties

 • Gerrit Zeevat

  4 maanden geleden
  Er moet gewoon strenger worden gestraft. En beter worden gecontroleerd. Het zijn vaak dezelfde zwakzinnigen die raar doen. Mij hebben ze al eens bedreigd met een schietbeweging toen ze met minimaal 150 per uur moesten remmen omdat ik met ruim 100 een vrachtwagen inhaalde. Ik.meldde het maar ze deden er niets aan. Ik stelde voor om die man gewoon 's morgens als hij van huis af ging te volgen. Maar daar begonnen ze niet aan.
 • W Bossink

  4 maanden geleden
  @Gerritsen: wat wil je dan? Iedereen die stopteken negeert maar gewoon laten doorrijden? Politie heeft keurig en weloverwogen gehandeld en bestuurder netjes aan de kant gezet. Niks mis mee, dus.
 • Willem Heerema

  4 maanden geleden
  Beste R. Gerritsen: Als er niet wordt overgegaan tot achtervolgen dan werk dit stimulerend. Als men bijvoorbeeld uw dochter iets ernstigs aandoet zoals afgelopen week in Bedum dan wilt u toch ook dat de politie de verdachte oppakt, of bent u iets passiever?
 • HJ Veltkamp

  4 maanden geleden
  Hallo R.G, Wat wil je dan, niks doen? Dat betekend nog meer criminaliteit aantrekken. Als ze in een auto zitten dan hebben ze bij jouw de strijd al bijna gewonnen. Ze moeten veel eerde tot stoppen gedwongen worden door bijv spijkermatten, banden lekschieten enz. Zolang ze maar gestopt worden want niks doen is gewoon een gedoogvergunning voor criminelen.
 • Dirk Hulsman

  5 maanden geleden
  R.Gerritsen ...rare opmerking ; Waarom stop je niet gewoon als je een stopteken krijgt , Dit soort bestuurders zijn gewoon aso mensen en laat ze de rekening van de achtervolging maar betalen