Volledig scherm
Longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter

‘Activistische longartsen De Kanter en Dekker in geldnood’

De kritische website TabakNee zit in acute geldnood. Maandag beginnen longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker, die achter de site zitten, een actie om geld in te zamelen. Met crowdfunding hopen ze 100.000 euro bij elkaar te krijgen, schrijft Trouw.

Begin dit jaar beëindigde KWF Kankerbestrijding vrij plotseling de subsidie aan de stichting van de longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker. Kort daarna zijn de artsen en hun Stichting Rookpreventie Jeugd geroyeerd als partner van de Alliantie Nederland Rookvrij. Ze zouden te activistisch zijn.

De Kanter en Dekker willen hun website voortzetten en willen ook verder met hun missie: zorgen dat kinderen niet gaan roken. ,,We hebben onze achterban nog nooit om geld gevraagd, maar nu is het keihard nodig’’, aldus beide longartsen in een persbericht dat maandag wordt verspreid. Gezondheidsinstelling Ksyos is Amsterdam heeft als eerste een donatie van 10.000 euro gedaan, aldus het bericht.

  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’