Adinda Schrijvers kwam tot haar teleurstelling niet in aanmerking voor de wijkrechtbank, omdat VGZ dit afwees.
Volledig scherm
PREMIUM
Adinda Schrijvers kwam tot haar teleurstelling niet in aanmerking voor de wijkrechtbank, omdat VGZ dit afwees. © kees martens/dcimedia

Adinda durfde haar post niet te openen, nu moet ze niet 385 euro maar 2200 euro betalen

Het begon voor de Eindhovense Adinda Schrijvers met een onbetaalde rekening van 385 euro bij zorgverzekeraar VGZ. Dat ze die rekening niet op tijd betaalde en een rechterlijk vonnis niet nakwam, betekent dat ze uiteindelijk in totaal bijna zes keer zoveel moet betalen.

30 reacties

 • Ferry Rudolph

  2 maanden geleden
  Bedrijven zijn over het algemeen best coulant als je maar meteen reageert. Zodra het naar een deurwaarder gaat dan de originele schuldeiser gewoonweg niks meer doen.
 • Max Eschage

  2 maanden geleden
  Dag, Gezien het bedrag, € 385,00, zal het bedrag het eigen risico zijn geweest. De meeste zorgverzekeraars bieden/hebben een betalingsregeling voor het betalen van het eigen risico. Wanneer de zorgverzekeraar merkt dat er problemen zijn met het betalen van het eigen risico, zouden zij een regeling kunnen aanbieden. Dat het zo hoog is opgelopen, is zo wie zo vreemd.
 • Sue Vander

  2 maanden geleden
  Tja 2 strijd... Aan de ene kant is het triest dat de bedragen zo hoog kunnen oplopen. Andere kant, als iemand niet betaald, hoe moet het dan nog aanpakken. Vaak zijn er echt wel regelingen en dergelijke mogelijk voor er een deurwaarder aan de deur staat. Ga je er niet achteraan dan zal uiteindelijk de rekening naar de mensen gaan die wel netjes elke maand betalen.
 • J Boer

  2 maanden geleden
  Kop in het zand steken noem ik het.
 • elizabeth van den burg

  2 maanden geleden
  Triest zeg.deurwaarders vullen hun http://zakken.de angst om brieven te http://openen.is een angst stoornis.ze brengen mensen liever de schulden zo in.wanhoop.die mensen hebben.een persoon nodig.wmo.die alles voor hun regeld.incasso bureau is zo aso.ze trappen tegen deuren aan.
 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”