Volledig scherm
Advocate Inez Weski komt aan bij de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. © ANP

Advocaat van meest gezochte crimineel Taghi stopt: ‘Oneerlijk proces’

Advocaat Inez Weski stopt per direct met de verdediging van Ridouan Taghi. Dat heeft de raadsvrouw van de meest gezochte verdachte van ons land in een verklaring laten weten.

Strafrechtadvocaat Weski noemt het liquidatieproces Marengo, waarin Taghi hoofdverdachte is, geen eerlijk proces. Ze vindt dat ze van de rechtbank onvoldoende onderzoek mag doen naar de verklaringen van de kroongetuige en de geheime berichten die verdachten naar elkaar stuurden.

‘De verdediging heeft inmiddels al jarenlang vruchteloos gevraagd om een volledig dossier en het mogen onderzoeken van de geheime berichten en de verklaringen van de kroongetuige’, schrijft Weski in haar verklaring. Ook stelt ze dat haar cliënt al jaren publiekelijk wordt berecht en dat Taghi al als schuldig wordt gepresenteerd hoewel er nog geen uitspraak is. ‘De beslissing is nu dat deze verdediging de verdediging neerlegt. We laten het over aan de rechtbank’, aldus Weski.

De voortvluchtige Ridouan Taghi steunt het besluit van zijn advocaat. ‘Het is niet een breuk met mijn cliënt, maar een breuk met dit proces’, benadrukt de strafrechtadvocaat.

Wiersum

Taghi is de meest gezochte crimineel van ons land. De zoektocht naar Taghi werd recentelijk nog geïntensiveerd naar aanleiding van de moord op Derk Wiersum. Wiersum was de advocaat van Nabil B., de kroongetuige in de zaak tegen Taghi.

De politie vermoedt dat Taghi opdrachtgever is van de moord. Weski laat in haar verklaring weten dat haar keuze om te stoppen als advocaat van Taghi niet samenhangt met de liquidatie van Wiersum. ‘Ik had de keuze al voor de recente dramatische gebeurtenissen gemaakt. Maar in het licht van de gebeurtenissen heb ik de bekendmaking uitgesteld.’

Taghi

Taghi, afkomstig uit het Utrechtse Vianen, en zijn kompaan Said Razzouki staan aan de leiding van een organisatie die verantwoordelijk wordt gehouden voor zeker twintig liquidaties in de Utrechtse en Amsterdamse onderwereld. Voor de opsporing van Taghi is een beloning van 100.000 euro uitgeloofd.

Kijk hier wat misdaadverslaggever Yelle Tieleman eerder zei over het Marengo-proces:

Volledig scherm
Ridouan Taghi © Politie
  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.