Ook jongens worden vanaf 2021 ingeënt tegen HPV, het virus dat verschillende soorten kanker kan veroorzaken. O
Volledig scherm
PREMIUM
Ook jongens worden vanaf 2021 ingeënt tegen HPV, het virus dat verschillende soorten kanker kan veroorzaken. O © Videostill

Alle jongens krijgen voortaan HPV-prik aangeboden: ‘HPV kan allerlei soorten kanker veroorzaken’

Niet alleen meisjes, maar ook jongens krijgen vanaf dit jaar een uitnodiging voor vaccinatie tegen HPV, dat baarmoederhalskanker en vijf ander soort kankers veroorzaakt. De prikleeftijd gaat bovendien van 13 naar 10 jaar, de inenting werkt dan beter zegt het RIVM.

5 reacties

 • Miranda Jansen

  4 maanden geleden
  die kankers waar het tegen beschermd, zijn allemaal seks-gerelateerde soorten. Kijk het maar na. Als je niet met 'jan en alleman' het bed deelt, veel wisselende partners hebt en niet te jong begint en goede hygiëne toepast en bescherming gebruikt, is dat ook een zeer goede bescherming tegen deze vormen van kanker.
 • Sina Hogeboom

  4 maanden geleden
  Nou als ik lees dat er metaal in eierkoeken zit en gif in peren en appels.Waar krijgen we dan kanker van juist het eten van dat eten dus.Wat ik allang wist met al die kanker gevallen.Misschien zelf een tuintje verzorgen zonder rotzooi!!
 • HA Klomp

  4 maanden geleden
  Wáár staat dat dan, van Werven????
 • T Doornbos

  4 maanden geleden
  ‘Nederland’ holt achteruit in begrijpend schrijven en lezen …
 • Andy Van Werven

  4 maanden geleden
  Ik snap dit bericht niet staat duidelijk herhaaldelijk aan gegeven dat de hpv vaccinatie voor allerlei kanker veroorzaakt en bijna onderin staat dat het juist dat je minder kans maakt op kanker dus wat is het nou!!!