Een koor. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een koor. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Allemaal gevaccineerd, tóch besmet bij een concert van een koor: hoe kan dat nou?

Iedereen was gevaccineerd, volgens de organisatie. Toch raakten twintig koorleden en bezoekers besmet bij het afscheidsconcert van het Groesbeekse koor De Kèls. Hoe kan dat? En is zingen nog wel veilig? ,,Het kan, ook na vaccinatie, weleens fout gaan.”

6 reacties

 • jos zoet

  1 maand geleden
  Kan altijd.. vaxen is niet 100 % save...
 • E Goedhart

  1 maand geleden
  Dat wel vaccineren werkt, en niet vaccineren leidt hoge opname- en sterftecijfers, hoeft geen betoog. Zie de gebeurtenissen in Roemenië. Maar het vaccin is niet zaligmakend, en voorkomt besmettingen niet. Maatregelen, hoe impopulair ook, wel. Een ander nadeel zijn de bijwerkingen. Die komen meer en meer aan het licht. Het is het antwoord van de natuur op de overbevolking.
 • K Punt

  1 maand geleden
  Helemaal met Marjolein van Deemter eens. Je kan na vaccinatie nog steeds besmet raken maar als het goed is word je er veel minder ziek van. Wat een paniekzaaierij weer. Onnodig.
 • A.G. de Jong

  1 maand geleden
  De werking van de vaccins valt tegen, dat is inmiddels wel duidelijk geworden. Groepsimmuniteit is een illusie (je blijft besmettelijk) en de werking is zoals het eruit ziet maar van korte duur. Maar dat hoeft geen reden te zijn voor paniek, gezonde jongere mensen hebben slechts een bijzonder kleine kans om ernstig ziek te worden. Accepteer gewoon dat Corona er is en blijft (net als verkoudheid) en richt je op de bescherming van de echt kwetsbaren die als enige echt risico lopen.
 • Ronald Wintjens

  1 maand geleden
  Omdat het een schijnveiligheid is en meer ook niet.