Een koor. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een koor. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Allemaal gevaccineerd, tóch besmet bij een concert van een koor: hoe kan dat nou?

Iedereen was gevaccineerd, volgens de organisatie. Toch raakten twintig koorleden en bezoekers besmet bij het afscheidsconcert van het Groesbeekse koor De Kèls. Hoe kan dat? En is zingen nog wel veilig? ,,Het kan, ook na vaccinatie, weleens fout gaan.”

5 reacties

 • jos zoet

  1 jaar geleden
  Kan altijd.. vaxen is niet 100 % save...
 • K Punt

  1 jaar geleden
  Helemaal met Marjolein van Deemter eens. Je kan na vaccinatie nog steeds besmet raken maar als het goed is word je er veel minder ziek van. Wat een paniekzaaierij weer. Onnodig.
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  De werking van de vaccins valt tegen, dat is inmiddels wel duidelijk geworden. Groepsimmuniteit is een illusie (je blijft besmettelijk) en de werking is zoals het eruit ziet maar van korte duur. Maar dat hoeft geen reden te zijn voor paniek, gezonde jongere mensen hebben slechts een bijzonder kleine kans om ernstig ziek te worden. Accepteer gewoon dat Corona er is en blijft (net als verkoudheid) en richt je op de bescherming van de echt kwetsbaren die als enige echt risico lopen.
 • Ronald Wintjens

  1 jaar geleden
  Omdat het een schijnveiligheid is en meer ook niet.
 • Marjolein van Deemter

  1 jaar geleden
  Hou op met dit doort paniekberichten!!!! Ja na vaccinatie kun je besmet raken maar de kans dat je ernstig ziek wordt en in het ziekenhuis komt die is veel kleiner en daar gaat het om!!!!!! Men heeft gelukkig LICHTE klachten!!!! Een griepuitbraak komt ook niet in de krant!!! Ik wil corona niet afdoen als griep !!! Maar dit soort paniekberichten zijn niet nodig !! Men weet dat je ook na volledige vaccinatie corona kan krijgen maar dan geen 3 maanden in coma op de ic ligt zoals mijn zwager!!!