Volledig scherm
Sjonny W. © Privéfoto

Amsterdamse huisschilder Sjonny W. verdacht van derde gruwelijke moord

De 44-jarige Amsterdamse huisschilder Sjonny W. (44), die wordt verdacht van de moord op twee prostituees, wordt in verband gebracht met de dood van nog een vrouw. Het gaat om de 26-jarige Monique Roossien, die in 2003 werd doodgeslagen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf

Volledig scherm
De nog altijd vermiste Sabrina Oosterbeek. Ook zij had contact met Sjonny W. © Opsporing Verzocht

De familie van Roossien wacht al 14 jaar op meer duidelijkheid rond de dood van Monique, een prostituee die oorspronkelijk uit Groningen komt. Haar lichaam werd destijds gedumpt bij het IJmeer. Ze was vreselijk toegetakeld en nauwelijks herkenbaar. 

De in het Duitse Emmerich geboren Sjonny W. werd in juni al aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Sabrina Oosterbeek. De 30-jarige aan harddrugs verslaafde vrouw is voor het laatst te zien op camerabeelden toen zij in de nacht van 7 op 8 maart haar woning in Amsterdam verliet. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Justitie gaat ervan uit dat ze niet meer leeft.

W. is daarna in verband gebracht met de dood van de 30-jarige Mirela Mos uit Roemenië. Zijn dna is aangetroffen op de vuilniszakken waarin haar in stukken gesneden stoffelijke resten zaten. Die vuilniszakken werden verspreid door Amsterdam teruggevonden. 

Harddrugs

Zeker is dat W. Oosterbeek en Mos kende. Met Mos sprak hij in de periode kort voor haar dood regelmatig af voor seksueel contact. Er was sprake van een soort relatie tussen de twee. W. werkte op dat moment als huisschilder, maar had persoonlijke problemen. Hij dronk veel en gebruikte harddrugs en hij had veelvuldig contact met verslaafde vrouwen.

Tegen familieleden zei Mos, de laatste keer dat ze haar spraken, dat ze een afspraak had met W. Niet lang daarna werd haar lichaam gevonden. De zaak werd nooit opgelost, ook omdat er meer scenario's te bedenken waren die tot de gewelddadige dood van Mirela Mos hadden kunnen leiden.

Ook met Oosterbeek had Sjon W. regelmatig contact, ook voor seks. Of er ook een verband is met Roossien is niet bekend. W. zelf zwijgt. De man ontkent iets met de zaken te maken te hebben.

W. is vorige maand al voor de rechter verschenen in een zogenoemde pro-formazitting. De politie kijkt naar nog meer onopgeloste moorden.