Bij een reeks branden in Veendam in februari en maart 2010 kwam ook brandweerman Wiebe de Vries om het leven. Tijdens zijn uitvaart werd het stoffelijk overschot in een oude brandweerauto langs de kazerne gereden.
Volledig scherm
Bij een reeks branden in Veendam in februari en maart 2010 kwam ook brandweerman Wiebe de Vries om het leven. Tijdens zijn uitvaart werd het stoffelijk overschot in een oude brandweerauto langs de kazerne gereden. © ANP

Apeldoorner na elf jaar gearresteerd voor brand waarbij brandweerman Wiebe omkwam

Elf jaar na een heftige reeks branden in Veendam waarbij ook een brandweerman omkwam, heeft de politie een verdachte opgepakt. Het gaat om een 43-jarige man uit Apeldoorn die destijds in Veendam woonde. 

8 reacties

 • Elisa deJong

  2 maanden geleden
  Wat bezielt iemand om brand te stichten?.. dan hoor je opgesloten te worden m.i. Wat verschrikkelijk, dat er zelfs een dode bij was. Dan hoor je en gevangenis en tbs oid te krijgen, zodat hij het nooit meer doen kan.. we moeten beschermd worden voor dergelijke individuen.
 • Julius Bruins

  2 maanden geleden
  Als complotdenker verwacht ik dat er binnenkort veel meer zaken opgelost gaan worden met behulp van DNA, volgens ons complotdenkers heeft de GGD met de coronatesten tevens goed gedocumenteerd DNA afgenomen😅😅😅😅
 • H. Hielkema

  2 maanden geleden
  Chapeau politie 👌🏼
 • Julius Bruins

  2 maanden geleden
  Hij zal niet verantwoordelijk zijn voor de autobranden in Apeldoorn?
 • W Freriks

  2 maanden geleden
  Knap speurwerk.👌
 1. Illegaal vuurwerk steeds groter en zwaarder: ‘Niet vergelijkbaar met de strijker van vroeger’

  Illegaal vuurwerk steeds groter en zwaarder: ‘Niet vergelijk­baar met de strijker van vroeger’

  Vuurwerk dat via websites en sociale media illegaal wordt aangeboden wordt steeds groter en zwaarder. Dat signaleren de politie, het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), die zeggen steeds meer zwaar vuurwerk te zien dat honderd tot enkele honderden grammen flitspoeder bevat. ,,Hoeveelheden die bij ontploffing dodelijk letsel kunnen veroorzaken’’, zegt Rikus Woortmeijer van het NFI.