Bij een reeks branden in Veendam in februari en maart 2010 kwam ook brandweerman Wiebe de Vries om het leven. Tijdens zijn uitvaart werd het stoffelijk overschot in een oude brandweerauto langs de kazerne gereden.
Volledig scherm
Bij een reeks branden in Veendam in februari en maart 2010 kwam ook brandweerman Wiebe de Vries om het leven. Tijdens zijn uitvaart werd het stoffelijk overschot in een oude brandweerauto langs de kazerne gereden. © ANP

Apeldoorner na elf jaar gearresteerd voor brand waarbij brandweerman Wiebe omkwam

Elf jaar na een heftige reeks branden in Veendam waarbij ook een brandweerman omkwam, heeft de politie een verdachte opgepakt. Het gaat om een 43-jarige man uit Apeldoorn die destijds in Veendam woonde. 

8 reacties

  • Elisa deJong

    1 jaar geleden
    Wat bezielt iemand om brand te stichten?.. dan hoor je opgesloten te worden m.i. Wat verschrikkelijk, dat er zelfs een dode bij was. Dan hoor je en gevangenis en tbs oid te krijgen, zodat hij het nooit meer doen kan.. we moeten beschermd worden voor dergelijke individuen.
  • Julius Bruins

    1 jaar geleden
    Als complotdenker verwacht ik dat er binnenkort veel meer zaken opgelost gaan worden met behulp van DNA, volgens ons complotdenkers heeft de GGD met de coronatesten tevens goed gedocumenteerd DNA afgenomen😅😅😅😅
  • H. Hielkema

    1 jaar geleden
    Chapeau politie 👌🏼
  • Julius Bruins

    1 jaar geleden
    Hij zal niet verantwoordelijk zijn voor de autobranden in Apeldoorn?
  • K Freriks

    1 jaar geleden
    Knap speurwerk.👌
  1. Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen FvD om uploaden verwijderde Lentekriebels-video

    Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen FvD om uploaden verwijder­de Lentekrie­bels-vi­deo

    Expertisecentrum Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen Forum voor Democratie vanwege het schenden van auteursrecht. De partij van Thierry Baudet plaatste dinsdag zonder toestemming een video van Rutgers op het eigen YouTube-kanaal waarin ouders met hun kinderen praten over liefde en seksualiteit. De video is eerder door Rutgers offline gehaald omdat die door tegenstanders zou worden gebruikt om misinformatie te verspreiden.