Volledig scherm
De bekladde gezinsauto © Tessa Drent

Auto’s van gezin beklad met graffiti: ‘Kankerlijers’

Stephan Velthuis keek zondagmorgen raar op zijn neus toen hij de voordeur van zijn huis aan de Bremstraat uitstapte. Hun drie auto’s bleken beklad met graffiti.

Eén auto was daarnaast aan de rechterzijde over de gehele lengte bekrast. Naast bogen en strepen op alle auto’s was deze gezinsauto ook beklad met een scheldwoord. De overige auto's zijn schoon geboend met benzine. Juist bij deze auto lukte dat niet, waardoor de tekst duidelijk zichtbaar blijft op de linkerzijde.

Rijbewijs

Volledig scherm
De bekladde gezinsauto © Tessa Drent

Stephan vindt het vooral sneu voor zijn zoon, die afgelopen woensdag zijn rijbewijs haalde en daarna zijn eerste auto kocht. Ook deze auto moest het ontgelden.

Achteraf heeft zijn vrouw tussen drie en vier uur ’s nachts wel geluiden en gelach gehoord voor het huis. „Je gaat je wel afvragen wat er nog meer kan gebeuren”, stelt Stephan. Dit is namelijk niet de eerste keer dat hen iets vervelends is overkomen.

„Eerder werden er al bakstenen over de schutting gegooid toen de kinderen van onze kinderopvang hoorbaar in de tuin aan het spelen waren.”

Geen idee

Hij heeft het gevoel dat iemand het wellicht op hen gemunt heeft, al heeft hij geen idee waarom. „Als je iets met ons hebt of iets zint je niet, kom dan gewoon aan de deur, dan praten we erover. Nu hebben we geen idee wat er aan de hand is en weten we ook niet wat er eventueel nog gaat komen. Wat als er straks een baksteen door de ruit van de woning vliegt als we ervoor zitten?”

Voor zover bekend heeft niemand iets gezien. In de buurtappgroep van Borne Waakt wordt gevraagd om aanvullende informatie. De politie kan voorlopig weinig uithalen, onder meer omdat de familie niet over camerabeelden beschikt.

Volledig scherm
De bekladde gezinsauto © Tessa Drent