Rechtbanktekening van een 34-jarige man uit Lunteren voorafgaand aan de zitting. De man wordt verdacht van poging tot doodslag van een persfotograaf in Lunteren. Hij belaagde de man tijdens zijn werk bij een autobrand met een shovel.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van een 34-jarige man uit Lunteren voorafgaand aan de zitting. De man wordt verdacht van poging tot doodslag van een persfotograaf in Lunteren. Hij belaagde de man tijdens zijn werk bij een autobrand met een shovel. © ANP

Auto van fotograaf van de weg duwen met shovel ‘geen poging doodslag’, maar voor slachtoffers leek het een horrorfilm

Een aanval op de persvrijheid was het niet. Een ook geen poging doodslag. Wel heeft Albert E. (34) uit Lunteren een enorm risico genomen door in april de auto van 112-fotograaf Timothy met een shovel in de sloot te duwen. Daarom eiste de officier van justitie maandag voor de rechtbank in Zutphen vijftien maanden cel tegen E. waarvan vijf maanden voorwaardelijk.

7 reacties

 • Eric Moll

  1 jaar geleden
  De kennelijk gedragsgestoorde verdachte had dus wél de aanklacht 'doodslag' op de dagvaarding zien staan als hij geweten had wie er in de auto zaten. Dat is een geheel nieuwe benaderingswijze, waarvan niemand weet waardoor die gemotiveerd is. Maar het OM heeft wel meer rare kostgangers in dienst. Sensatiezoekers kunnen dus ánders beoordeeld worden dan 112-fotografen en bij verdachten zorgen voor een milde strafeis. Terwijl dood nog steeds dood is. Vraag me af of je dit zo leert op de OM-school.
 • Johannes van Dijk

  1 jaar geleden
  Hier zien we weer opnieuw hoe het recht zoek is in ons zieke Nederland. Rij je er onder invloed iemand dood, krijg je hooguit een taakstraf. Dit was duidelijk een poging tot doodslag.
 • H Batterman

  1 jaar geleden
  Sommige reageerders hebben moeite met begrijpend lezen
 • N Dekker

  1 jaar geleden
  Met een fakkel bij een minister aanbellen: 9 maanden celstraf. Iemand met een shovel van de weg duwen: 10 maanden celstraf…. Tsjaa…….
 • Hans Donker

  1 jaar geleden
  Arts: Ze hadden dood kunnen gaan! Maar geen doodslag, onbegrijpelijk!