De auto reed in op twee politiewagens
Volledig scherm
De auto reed in op twee politiewagens © Politie

Automobilist ramt vol in op twee politieauto’s na achtervolging bij Hilversum

Een automobilist is in de nacht van vrijdag in de Amsterdamse Zeeburgertunnel op zaterdag vol gas ingeramd op twee politieauto’s. Agenten probeerden de man klem te rijden nadat hij was ontsnapt bij een aanhouding op de A1 bij Hilversum. Ze doen aangifte van poging tot doodslag. 

De man slingerde over de snelweg, waarop de politie hem rond een uur ‘s nachts staande probeerde te houden. De man negeerde het stopteken dus zette de politie een achtervolging in.

Tussen Hilversum en Amsterdam probeerden twee andere weggebruikers de agenten te helpen de man tot stilstand te brengen, door voor hem te gaan rijden en snelheid te minderen. Toen ze stilstonden, besloot hij er opnieuw vandoor te gaan. Hij gaf flink gas en scheurde langs de twee auto’s, waarbij hij beide ramde.

Zeeburgertunnel

Op de A10 sloten meerdere politiewagens zich bij de hernieuwde achtervolging aan. In de Zeeburgertunnel probeerden de agenten de automobilist klem te zetten, waarop de bestuurder op twee politieauto’s inreed. De politie kon de man arresteren door hem alsnog in te sluiten aan het einde van de tunnel. Het hele voorval duurde van stopteken tot arrestatie nog geen zeventien minuten.

Vermoedelijk was de man onder invloed. Er is een bloedtest afgenomen. De vier agenten die in de twee auto’s zaten, hebben aangifte van poging tot doodslag tegen de automobilist gedaan. ,,Inrijden op een politieauto wordt altijd gezien als poging tot doodslag’’, legt een woordvoerder van de politie uit.

De twee weggebruikers die de politie probeerden te helpen, deden aangifte van doorrijden na een ongeval. 

  1. LIVE | Frankrijk wil grenzen vanaf 15 juni openen, ‘Serie A en Premier League in juni verder’

    LIVE | Frankrijk wil grenzen vanaf 15 juni openen, ‘Serie A en Premier League in juni verder’

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.