Bakkerij Anne & Frank. Inmiddels zijn de plakletters van het raam verwijderd.
Volledig scherm
Bakkerij Anne & Frank. Inmiddels zijn de plakletters van het raam verwijderd. © Het Parool

Bakkerij in Amsterdam haalt naam 'Anne & Frank' van gevel na ophef

Een nieuwe bakkerij op de Raadhuisstraat in Amsterdam, om de hoek van het Anne Frank Huis, heeft zichzelf Anne & Frank genoemd. Op Twitter is ophef ontstaan over de naam: mensen noemen deze 'ongepast', 'smakeloos' tot 'misselijkmakend'. Inmiddels is de naam van de gevel.

 1. Bestuurder heeft engeltje op schouder: auto schuift onder vrachtwagen, man stapt zelf zijn auto uit

  Bestuurder heeft engeltje op schouder: auto schuift onder vrachtwa­gen, man stapt zelf zijn auto uit

  Een engeltje op zijn schouder. Dat had een bestuurder die vanmiddag op de A20 van Schiedam richting Hoek van Holland reed en een flinke botsing maakte bij Vlaardingen. Hij raakte bekneld toen zijn auto met de voorste helft onder een vrachtwagen terechtkwam. Wonderbaarlijk genoeg kon hij met hulp van de brandweer en ambulancepersoneel zelf uit de auto komen. De weg is nog wel afgesloten.
 2. Politie trof na schietpartij in Bemmelse villa hasj, hennepkwekerij, vuurwapens en panic room aan
  PREMIUM

  Politie trof na schietpar­tij in Bemmelse villa hasj, hennepkwe­ke­rij, vuurwapens en panic room aan

  ARNHEM/BEMMEL – De officier van justitie houdt de bewoners (hij 64, zij 52) van een villa aan de Kattenleger in Bemmel verantwoordelijk voor professioneel ingerichte hennepkwekerijen, tientallen kilo’s hennep, 28 kilo hasj en diverse vuurwapens die de politie drie jaar geleden na een schietpartij aantrof. Er bleek ook een kogelvrij vest te liggen en in het huis bevond zich een panic room, een vluchtruimte.