Een damhert en een golden retriever. Welke mag je straks wel/niet houden?
Volledig scherm
PREMIUM
Een damhert en een golden retriever. Welke mag je straks wel/niet houden? © Eveline van Elk / Qphoto

Ban dreigt voor tientallen hobby- en huisdieren: dit is waarom

met quizServals, stokstaartjes en wallaby's: aan het mogen houden van exotische diersoorten komt wellicht op korte termijn een eind. De Tweede Kamer debatteert vanmiddag over de hobby- en huisdierenlijst. Wat betekent dit voor dierenhouders in Nederland? Een overzicht.

8 reacties

 • J.H. HOlman

  2 maanden geleden
  De politiek(met de PVDD) voorop is helemaal van het padje. Wolven mogen vrij moorden ,en bambie achter een afrastering mag niet. Weet in elk geval waar ik niet op moet stemmen.
 • Jeanine Olivier

  2 maanden geleden
  gauw alles erdoor drukken voor verkiezingen.tijd dat iedere gemeente zelfde bedrag hondenbelasting Maastricht 2023 1 ste rond 90 tweede rond 130 derde en meer?229? Daar wat aan doen.dierenliefhebbers dieren goed verzorgen hobby ontzeggen? Of wat aan die strook koninskpaarden runderen herten geleerde? Zegt is natuur? Nee in natuur trekken dieren verder geen voedsel is! Fokkers die rassen kapot fokken voor geld!
 • Marjan Bos

  2 maanden geleden
  Stoppen met betuttelen!!!! We hebben nog steeds een eigen verantwoordelijkheid! De democratie is langzaam ver te zoeken!!
 • Gerrit V d Weerd

  2 maanden geleden
  Opzetje van partij van de dieren , straks moeten ook koeien en geiten niet meer achter een hek .
 • Remi lubberink

  2 maanden geleden
  Hebben ze geen betere onderwerpen dan dit om zich druk over te maken? We kunnen met gemak eerder ons afvragen of we niet net als de Chinese dictatuur gaan, mond houden en doen wat de overheid maar wil. Laat ze maar eens druk maken om de belangrijkste zaken, zoals de toeslagen affaire, wat nog altijd niet opgelost is.