Victor Spijkerman, hier op een archieffoto uit juli van dit jaar, toen hij met zijn honden in een tent in het buitengebied va Valkenswaard bivakkeerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Victor Spijkerman, hier op een archieffoto uit juli van dit jaar, toen hij met zijn honden in een tent in het buitengebied va Valkenswaard bivakkeerde. © archieffoto DCI Media

Barre winter dreigt voor rondzwervende Victor en zijn 9 honden: ‘Overal weggejaagd, ik ben op’

Het dreigt een barre herfst en winter te worden voor Victor Spijkerman, de man die nu al maandenlang met zijn negen honden door Brabant zwerft. In afwachting van een vast onderkomen wilde hij de komende maanden overwinteren op een camping in het Brabantse Bergeijk, maar de gemeente verleent daar geen toestemming voor.

1 reactie

 • M. Hofman

  1 jaar geleden
  Als eerste zeg ik dat ik snap dat hij geen van zijn honden kwijt wil maar als je al onder bewind staat lijkt het me voor het welzijn van de honden beter, een hond heeft namelijk ook goede zorg nodig. Er kan toch personen gezocht worden die bereid zijn dat hij af en toe naar de hond komt kijken en ook mag uitlaten of per dag èèn hond op bezoek bij hem zelf.Heeft de nieuwe eigenaar gelijk een oppas). Een andere optie is missch een crowdfunding actie zodat er een huisje voor hem gekocht kan worden
 1. Topman Belgisch leger wil militaire dienstplicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten
  UPDATE
  19

  Topman Belgisch leger wil militaire dienst­plicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten

  Een herinvoering van de militaire dienstplicht, waar de topman van het Belgische leger vandaag voor pleit, staat in ons land niet op de planning. ,,Nederland heeft geen plannen om over te gaan tot een activering van een opkomstplicht, ook niet vanwege de huidige geopolitieke situatie”, laat Renske Piet, woordvoerder van staatssecretaris Van der Maat, in een reactie aan deze site weten. Ook de militaire vakbond VBM denkt dat een opkomstplicht met de huidige (financiële) middelen niet uitvoerbaar is.
 2. Frank komt in opstand tegen vlaggenhangers: ‘Meerderheid durft niets te zeggen’
  PREMIUM
  13

  Frank komt in opstand tegen vlaggenhan­gers: ‘Meerder­heid durft niets te zeggen’

  Frank Hollaar, directielid van een sierteeltbedrijf kan niet langer zwijgen. Hij ergert zich kapot aan de omgekeerde protestvlaggen die al weken ongestraft aan vrijwel alle lantaarnpalen in zijn woonplaats hangen. Hij eist een gesprek met de burgemeester, die in zijn ogen ‘capituleert’ voor demonstranten. ,,Als je dit gaat gedogen, glij je steeds verder af. Dan wordt het wie het hardst roept.”