BBB-leider Caroline van der Plas reageert op de uitslagen voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Volledig scherm
PREMIUM
BBB-leider Caroline van der Plas reageert op de uitslagen voor de Provinciale Statenverkiezingen. © ANP

BBB breekt met eigen gedragslijn en staat toch dubbelfuncties toe: ‘Dit is een probleemgevalletje’

met pollDe BoerBurgerBeweging schendt de eigen voorschriften waarin staat dat de partij geen dubbelfuncties accepteert. Om te voorkomen dat na de grote verkiezingswinst zetels onbezet blijven, wil BBB nu tóch toestaan dat een gekozen lid zowel in de Eerste Kamer komt als in de Provinciale Staten of het waterschapsbestuur.

33 reacties

 • Harry de Jong

  2 maanden geleden
  Het boeren bedrog begint nu al…..Hou je vast, er volgt meer.
 • Arend Van Faassen

  3 maanden geleden
  Mo Konink, dit is net zo wollig en verhullend taalgebruik waar BBB de bestaande politiek juist steeds op aanspreekt. Maar als je al zo snel na een succes je eigen voorschriften, standpunten, principes of u het ook maar noemen wilt aan de kant moet schuiven, moet je niet meer tegen plucheklevers te keer gaan.
 • Lies Verwer

  3 maanden geleden
  Ik zie er geen kwaad in als iemand tijdelijk een dubbelfunctie heeft, dit kan toch als interim? Dus gewoonden en vervolgens zo snel mogelijk een vervanger.
 • Mo Konink

  3 maanden geleden
  De partij 'schendt' niet hun eigen voorschriften. Ze passen deze aan aan de nieuwe situatie waarin ze zijn beland 👍. Politieke standpunten / principes staan nog steeds overeind. Je brengt je stem toch niet uit op een partij vanwege de gedragslijn die ze voor zichzelf hebben opgesteld? Ben het eens met @Ada "De media moet niet overal zo'n hype van maken. Laat BBB een poosje met rust, de tijd zal leren of het een blijvertje is."
 • H de Vries

  3 maanden geleden
  Logisch gevolg maar dat betekent nog niet dat je je belofte van geen dubbelfuncties moet breken. Logisch gevolg is dus een onbezette zetel in het waterschap
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.