Om onderwijspersoneel een hart onder de riem te steken, roepen maatschappelijke organisaties op de vlag uit te hangen.
Volledig scherm
Om onderwijspersoneel een hart onder de riem te steken, roepen maatschappelijke organisaties op de vlag uit te hangen. © Thinkstock

Bedankje voor onderwijs en opvang: organisaties roepen op om donderdag de vlag uit te hangen

Om leraren, schoolleiders, onderwijsondersteuners en medewerkers van kinderdagverblijven te bedanken, roepen maatschappelijke organisaties iedereen op om donderdag de vlag uit te hangen. Ze vinden dat de schoolmedewerkers een pluim verdienen, omdat ze zo snel afstandsonderwijs en noodopvang hebben geregeld voor de leerlingen. Kinderen kunnen een eigen wimpel knutselen.

Het werk van leraren is sinds de scholen drie weken geleden de deuren moesten sluiten compleet veranderd. Ze moeten ineens hun kinderen op afstand lesgeven, terwijl de meeste scholen niet heel ver waren met digitaal onderwijs. Desondanks hebben veel leerlingen in korte tijd werk gekregen dat ze thuis kunnen doen. Bovendien is er noodopvang geregeld voor kinderen van ouders met vitale beroepen. 

Maatschappelijke organisaties, waaronder Jantje Beton, de Cruyff Foundation en  de Stichting Méér Muziek in de Klas, willen onderwijspersoneel en medewerkers van kinderdagverblijven een hart onder de riem steken. Ze roepen iedereen op om donderdag een vlag buiten of voor het raam te hangen als dank. Ook vragen ze om foto's op sociale media te plaatsen onder #ikvlagvoorhetonderwijs. 

Petje af

,,We willen de kinderen natuurlijk allemaal het liefst zo snel mogelijk weer terug in de school, maar dat is nou eenmaal niet zo. Ondertussen werkt iedereen keihard aan de omschakeling naar afstandsonderwijs en de opvang van bijzondere groepen kinderen”, verklaart  initiatiefnemer Dave Ensberg, voorzitter van Stichting Jantje Beton.  ,,We hopen dat heel Nederland, op welke manier dan ook, de vlag uit zal hangen. Hiermee steken we iedereen in en om het onderwijs een hart onder de riem; petje af voor alles wat jullie doen, het wordt gezien en hou vol.”

Overigens is het ook een blijk van waardering voor ouders die van de ene op de andere dag met de kinderen thuis zaten en ineens leerkracht werden. ,,Het uithangen van de vlag staat voor de partners symbool voor verbondenheid en respect, zonder tekort te willen doen aan het verdriet van de mensen om ons heen", schrijven de initiatiefnemers. Kinderen kunnen een wimpel maken met ‘een krul voor het onderwijs’.