Özcan Akyol.
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol. © Joost Hoving

Ben je gevlucht voor de taliban, krijg je hier te maken met een soort moderne reïncarnatie van de SS

ColumnÖzcan Akyol schrijft zes keer per week over wat hem bezighoudt. Linda Akkermans is met vakantie.

4 reacties

 • K. van Venen

  2 jaar geleden
  Turkije kun je ook prima wonen.
 • B Zieleman

  2 jaar geleden
  Nederland zit vol. We moeten daarom overal meer van hebben: huizen en bedrijfsterreinen ten koste van de natuur, meer monden, dus meer voedsel en dus meer ge-boer en import per vliegtuig (milieu), export heb je ook nog (milieu), meer energie(stroom)verbruik, meer import arbeidsmigranten, omdat het volk hier niet wil werken, steeds meer geld voor asielzoekers, statushouders, etc. De gemoedelijkheid van het volk verdwijnt, er is steeds meer criminaliteit, wachtlijsten bij de zorg zijn lang.
 • Ria Fokkema

  2 jaar geleden
  Hé Ozcan, Jij hebt wrsl. eigen huis en voelt je thuis in Nederland. Ik voel me al jarenlang vluchteling inceigen land... Werk sinds mijn 17e in de zorg..kan elk moment mijn huis uitgezet worden, omdat het verkocht gaat worden.. Waar moet ik dan heen... Verplaats je dus ook even in mensen die het niet kwaad bedoelen.., maar zich inmiddels ook zelf vluchteling voelen in eigen land...en ..gewoon met baan! Ria.
 • Eric Moll

  2 jaar geleden
  Treffende analyse, Özcan, maar waarom noem je de invloed van ouders en kerk niet wat nadrukkelijker? Als al die mensen daar echt zo Godvrezend zijn als ze zich voordoen en die God volgens hun Bijbel naastenliefde predikt, dan staat het gebeurde toch haaks daarop? Ik ben zelf niet gelovig, maar als het geloof bij mij wél gekiemd zou hebben, dan zou ik me duidelijk méér aan de Tien Geboden houden dan in de Bible-belt wordt gepresenteerd. Zaken niet benoemen leid tot deze excessen. Hypocrisie puur.