Bijna vijf jaar geleden veroorzaakte vrachtwagenchauffeur Bart een dodelijk ongeluk. Dankzij professionele hulp en steun van vrienden en familie heeft hij dat een plek kunnen geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Bijna vijf jaar geleden veroorzaakte vrachtwagenchauffeur Bart een dodelijk ongeluk. Dankzij professionele hulp en steun van vrienden en familie heeft hij dat een plek kunnen geven. © Peter Franken

Beroepschauffeur Bart veroorzaakte dodelijk ongeluk op weg naar Emmeloord: ‘Wat heb ik gedaan?’

Bart (31) uit Oude Wetering reed bijna vijf jaar geleden iemand dood. Met zijn vrachtwagen knalde hij op een file op de A7, vlak bij het verkeersplein bij het Friese Joure. ,,Al heel snel na de klap wist ik dat het mis was gegaan. De grond zakte onder mijn voeten weg en allerlei gedachten schoten door mijn hoofd. Wat heb ik gedaan? Ik heb iemand vermoord!’’

1 reactie

 • Pascal Van der Burgt

  1 jaar geleden
  Lijkt me erg heftig. Iedereen maakt fouten en vaak loopt het goed af. Nu niet. Vergiffenis is het enige wat past
 1. Surprisestress? Met deze tips ben je binnen no-time klaar
  PREMIUM
  Met video

  Surprise­stress? Met deze tips ben je binnen no-time klaar

  Knoeien met liters behanglijm voor een papier-machécreatie, uren knip- en plakwerk zonder fraai resultaat of klungelen met een bouwwerk dat nog voordat het is uitgepakt uit elkaar valt. En dan staat er nog geen letter op papier voor het bijbehorende sinterklaasgedicht. Surprises maken gaat té vaak gepaard met onnodige stress en frustraties, vindt ‘surpriseprofessor’ Rolf Hut. ,,Met simpele dingen die je in huis hebt, kom je al een heel eind.”
 2. ME in actie in grote steden na voetbalwinst Marokko, minister haalt weer fel uit naar ‘relschoppers’
  met video's

  ME in actie in grote steden na voetbal­winst Marokko, minister haalt weer fel uit naar ‘relschop­pers’

  In de grote steden werd de overwinning van Marokko op Canada (2-1) op het WK voetbal gisteravond uitbundig gevierd. Vele honderden feestvierders gingen de straten op, met veel getoeter en gezang, maar ook met zwaar vuurwerk. In Den Haag, Amsterdam en Rotterdam zag de Mobiele Eenheid (ME) zich genoodzaakt in actie te komen. Meer dan tien mensen werden opgepakt, één agent raakte gewond. Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar de relschoppers.