Besluit komst mariniers staat nog steeds, aldus staatssecretaris na ‘koel’ gesprek

Staatssecretaris Barbara Visser (VVD, Defensie) heeft vanochtend in Middelburg niets willen zeggen over hoe groot de kans is dat de marinierskazerne alsnog naar Vlissingen komt. Vorige week was er sprake van dat de mariniers mogelijk in een kazerne bij Apeldoorn zouden worden gehuisvest.  Na een gesprek van een uur op het Zeeuwse provinciehuis bleef ze erbij dat het besluit dat in 2012 is genomen, nog steeds staat. Wethouder Albert Vader van Vlissingen omschreef de sfeer tijdens het gesprek met de staatssecretaris als ‘koel’.

De staatssecretaris kwam naar Middelburg omdat vorige week duidelijk werd dat de verhuizing van Doorn naar Vlissingen op losse schroeven staat. De provincie en de gemeente Vlissingen voelden zich ernstig geschoffeerd door het gerucht dat Visser af wil van een verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen omdat er dan een leegloop bij het korps dreigt.  

Bij aankomst op het Abdijplein zei de staatssecretaris het gesprek rustig te zullen aangaan. Op de vraag of ze veel boze gezichten verwacht te zien, antwoordde ze bevestigend. ,,Ik denk het wel, ja.” Na een uur kwam het gezelschap naar buiten. Visser liet weten dat het besluit dat er een nieuwe kazerne in Vlissingen komt, wat haar betreft nog steeds staat. Verder liet ze over het gesprek niets los. Volgens Zeeuwse aanwezigen is er niet gesproken over eventuele compensatie voor Zeeland als de komst van de mariniers toch niet doorgaat.

Volledig scherm
Staatssecretaris Barbara Visser komt aan op het Abdijplein in Middelburg voor een gesprek over de marnierskazerne. © Dirk-Jan Gjeltema
  1. Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    Student Rogier volgde gastles van pedofiel Nelson: ‘UvA had nooit sorry moeten zeggen’

    De Universiteit van Amsterdam had nooit excuses moeten aanbieden voor het uitnodigen van Nelson Maatman, de pedo-activist die ernstig bedreigd wordt na zijn optreden in het NPO-programma Danny op straat. Dat vindt student Rogier van de Veen. Hij zat in het college dat Maatman vorige week toesprak. ,,Als de universiteit gaat dansen naar de pijpen van de populaire mening, verliest zij haar kritische karakter.’’