Volledig scherm
PREMIUM
Sylvia Hellingman vreest dat de overlast door de eikenprocessierups alleen maar groter wordt als er niet wordt ingegrepen. © Wilbert Bijzitter

Bestrijden eikenprocessierups bij particulieren lukt niet meer

De overlast door de eikenprocessierups is momenteel zó groot dat bestrijdingsbedrijven het werk totaal niet meer aankunnen. Particulieren hoeven er niet op te rekenen nog een bedrijf in de regio te vinden dat de komende maanden tijd heeft.

Zo laat Plaagdierbeheersing.nu, van boomonderhoudsbedrijf Wolterinck in Beltrum, aan potentiële klanten weten dat er pas weer in 2020 tijd voor ze is.

Bij de Nationale Bomenbank, van boomverzorging Kuppen in Mill, staat de telefoon ook roodgloeiend: ,,Misschien dat we begin augustus weer tijd hebben.”

Een woordvoerder van Kuppen zegt dat alleen in geval van nood het bedrijf nog wel snel uit kan rukken om het diertje te bestrijden.

,,We zitten bomvol, maar als er echt grote nood is, proberen we toch te helpen. Bijvoorbeeld bij meldingen van scholen die dreigen dicht te moeten als we niks aan de rups in de eikenbomen die er bij staan. Zo’n school laten sluiten kun je niet maken.”

  1. LIVE | Rookbommen gegooid bij intocht Sint in Den Bosch: 'Schaam je kapot!’
    PREMIUM

    LIVE | Rookbommen gegooid bij intocht Sint in Den Bosch: 'Schaam je kapot!’

    Demonstranten voor en tegen zwarte piet lieten vandaag luidkeels van zich horen tijdens de intocht van Sinterklaas in Den Bosch en zorgden voor een grimmige sfeer. Pro-pietengroepen scandeerden ‘Schaam je kapot!’ naar het Kick Out Zwarte Piet-vak en er werden rookbommen gegooid. In de Brabantse hoofdstad zijn een paar honderd agenten op de been, onder wie leden van de Mobiele Eenheid. Er is één aanhouding verricht toen iemand een steen naar een politiebus gooide